IT szakma – biztosíték a bizonytalanság tengerén

IT szakma – biztosíték a bizonytalanság tengerén

Ha minden reggel több, mint 15 percet töltesz azzal, hogy a facebookról halászod le a bizonytalan forrásból eredő vírus témájú cikkeket, akkor bizony adsz egy balegyenest a mentális egészségednek is! Ehelyett inkább koronázd meg a napod egy online és ingyen elérhető kulturális program megtekintésével vagy valami hosszútávon is praktikus webináriummal, online tanulással!

Szeretnéd magadat a kissé megtépázott munkaerőpiacon belátható időn belül bedobni? Ha szupererőt és biztosítékot akarsz a jövődre, akkor érdemes olyan új szakmát választanod, amelyet nem rendít meg alapjaiban egy hasonló krízis a közeljövőben sem.

A Ruander csapata az elsők között volt, akik azonnal megszervezték a tantermi oktatások online formáját, így bármelyik tanfolyamunkat elvégezheted anélkül, hogy elhagynád a karantén biztonságát.

web

A krízishelyzet aranyszabályai

Tudjuk, hogy ijesztő a helyzet, sokan maradnak munka nélkül, vagy legalábbis nagyon bizonytalan a helyzetük. Minden attól függ, hogy munkaadójuk tücsök-e vagy hangya, avagy megvannak-e a tartalékjai hónapokra előre, amiből egy ilyen krízis kapcsán az eddigi bevételek töredéke mellett is finanszírozni tudja alkalmazottjait.

3 fontos aranyszabály van a jelenlegi krízishelyzetben:

  1. kell egy menetrend a mindennapokhoz, amiben beosztod, hogy mikor dolgozol és mikor pihensz, valamint mikor végzed el a szükséges házimunkát
  2. kell egy kis plusz töltet a lelkednek és testednek: mozogj és találj magadnak egy napi rendszerességgel végezhető hobbit
  3. gondolj a jövődre: képezd magad, tanulj nyelvet vagy új szakmát online!

Kapcsolj kaméleon üzemmódra!

Sajnos nem tudjuk, hogy a vírus meddig marad velünk, és mi lesz utána a munkaerőpiaccal. De akkor mi lehet napjaink helyzetében hosszú távon is befektetés?

Az biztos, hogy nem szabad csüggednünk, ne gondoljunk a legrosszabbra, váltsunk inkább kaméleon üzemmódra! Ez azt jelenti, hogy olyan módon rendezzük be az életünket, amely a legkönnyebben alakítható ebben a nagy változékonyságban. Ha tehát olyan szakmát keresünk, ami napjainkban nélkülözhetetlen, nem befolyásolja a munkavégzést a helyszín, és homeofficeban is meg lehet tanulni, akkor jó helyen kapizsgálunk, ha az IT- szektor mellett tesszük le a voksunk.

Nem azt állítjuk, hogy nem érezzük meg a változást: azt állítjuk, hogy mi túl fogjuk élni. Aki ebben a szektorban dolgozik, alapvetően biztonságban érezheti magát. Az IT egy válságálló terület, a jelenlegi helyzet csak nagyon szórványosan, elvétve érezteti hatását.

Az élethosszig tartó tanulás kulcsfontosságú

Mindent elvehetnek tőled, mindent, kivéve a tudást, amit megszereztél – tartja a bölcs mondás. Gondolj bele, milyen nagy igazság. Most kell kiaknáznod a lehetőséged, hogy a felszabaduló energiáid és fölös perceid hasznosan és hatékonyan töltsd fel. Tanulj egy idegen nyelvet vagy új szakmát: ha megteszed, ez a tudás egy életre a tied marad.

Fontos azonban kiemelni, hogy ezt a tudást gondozni és gyarapítani kell majd a jövőben is: ha már a terület nem ismeretlen terep számodra, akkor is könnyedén találhatsz tanfolyamaink közt olyan, haladóknak szánt lehetőségeket, amelyekkel még inkább meg tudod vetni a lábad a talajon. Bővítsd az ismereted folyamatosan!

Igen az IT garancia, érték- és időtálló szakma, de ahhoz, hogy a nyeregben maradj, nem szabad, hogy lankadjon a benned rejlő éberség, tenni akarás és a fejlődésre való folyamatos törekvés! Légy résen, mert nem lehet kikerülni egy ilyen, folyamatosan dinamikusan fejlődő területnél a rendszeres önképzést. Naprakésznek, aktuális tudással rendelkező szakembernek kell lenned ebben a folyamatosan változó, illékonysággal teli világban!

Programozás

Mit érdemes tanulni 2020-ban, ha az IT szektor felé kacsingatsz?

Hogy milyen területeken tudod bevetni magad, ha a mi képzéseink között szemezgetsz? Nos, számos lehetőséged van, és több kreatív területen is érvényesülhetsz, ha minket választasz. Szoftverfejlesztő, Java programozó, Python programozó, webdesigner, webfejlesztő, vagy az online marketing területén dolgozó szakember – csak hogy néhányat említsünk a legfelkapottabb képzéseink közül.

Java programozó tanfolyamunkon például elsajátíthatod a JAVA SE-t, a programozás nyelv alapját. Ezután megtanulhatod hogyan használd a Java EE-t, amivel könnyedén hozhatsz létre internetes alkalmazásokat, végül, de nem utolsósorban az egyik legelterjedtebb operációs rendszer fejlesztési környezetét is bemutatjuk neked.

A 21. században az online világ nélkülözhetetlen elemei a különböző design-elemek, amik színesítik és könnyebben befogadhatóvá teszik az adott információkat. Webdesigner tanfolyamunk elvégzése után képes leszel egyedi és lenyűgöző grafikákat készíteni a weboldalak bármelyikére, önállóan és precízen. A képzést természetesen az alapoktól kezdjük, a színelmélettől kezdve a különböző koncepcionáláson át egészen a webergonómiáig megismertetünk mindennel, hogy teljes képet kapj erről a rendkívül kreatív és dinamikus szakmáról.

Az online oktatás előnyei…

Fellelkesítettünk, megszállt az ihlet és beneveznél egyik tanfolyamunkra? Hozzuk ki a legtöbbet a legokosabban abból a helyzetből, amit ránk mért az univerzum! Ezen a linken informálódhatsz arról, hogy tudsz jelentkezni tanfolyamainkra, mire számíthatsz a képzés során, hogy érdemes belekezdened az otthoni tanulásba. Az online tanulás ugyanolyan, mint az IT szakma maga: alapjaiban véve nincs megkötve a kezed, ami a helyszínt illeti, így könnyen időt is spórolhatsz vele. Talán eddig nem fért bele a munkába járás mellett a napirendedbe, de ki tudja – most könnyedebben beillesztheted bokros teendőid közé a képzést! Fel a fejjel, izzítsd be a billentyűzetet, tedd félre a stresszt, pörgesd ki így az adrenalint!  

A szokott módon biztosítjuk az OKJ képzéseket, egyéni- és céges oktatásokat, sőt, ECDL vizsgát is tehetsz nálunk. Jelenleg több mint 90 képzésünk vár arra, hogy érdekesebbé és hasznosabbá tegye az otthon töltött idődet – hiszen attól még, hogy most nem pörög a világ odakint ezerrel, nem jelenti azt, hogy belátható időn belül nem térhet vissza minden a régi kerékvágásba! A járvány végén ugyanúgy szükség lesz jó szakemberekre, használd hát ki ezt az időszakot arra, hogy megtanulj valami időtállót. A naprakész tananyag mellett garantáljuk azt is, hogy az oktatóinkkal is maximálisan elégedett lehetsz, hiszen nem csak kiváló szakemberekről van szó, hanem olyanokról is, akiknek munkája egyben a hivatása is, melyet szenvedéllyel oktat.

Kérdésed van? Keress minket bátran!

Találkozzunk virtuális osztálytermeinkben!

Összes képzés

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Instagram Linkedin