Új szakmát a karantén alatt – akár 95% állami támogatással lehet válságálló végzettséged!

Új szakmát a karantén alatt – akár 95% állami támogatással lehet válságálló végzettséged!

A jelenlegi járványügyi helyzet sajnos a gazdaságra is igen komoly hatással van, számos munkavállaló veszítette el állását egyik percről a másikra az utóbbi hetekben. Ez igen nagy pofon volt minden érintett számára, azonban ennek ellenére érdemes mégis a lehető legjobbat kihozni ebből a szituációból.

A veszélyhelyzetre való tekintettel a számos különböző intézkedés mellett az állam azokra is gondolt, akik pályamódosításra kényszerültek, és új szakmát sajátítanának el. A Diákhitel Plusz névre hallgató csomagot az aktív jogviszonyú hallgatók, illetve a felnőttképzésben résztvevők 55 éves korig vehetik igénybe a tanulók. Ez egy nagyon komoly lehetőség, érdemes megfelelően kihasználni, így könnyen a javukra fordíthatják a (leendő) munkavállalók.  

Mit is jelent a Diákhitel Plusz?

A május 1-től igényelhető új diákhitel a felsőoktatási hallgatóknak legfeljebb 500.000, míg az innovációs és technológiai miniszter által meghatározott felnőttképzésekben résztvevőknek maximum 1.200.000 forint összegben lesz elérhető. Ehhez jön még, hogy a családtámogatás erre a termékre is érvényes, tehát a 2. gyermek születésekor a kormány elengedi az édesanya diákhitelének felét, a 3. gyermek után pedig a diákhitel-tartozás egészét.

Alapvetően két fontos dolog emelhető ki mindebből a hasznos felhasználás szempontjából:

  1. 500 000 Ft értékű, 0%-os THM-mel rendelkező diákhitel igényelhető az összes egyetemi hallgató számára.
  2. Az állam állja a képzés költségeinek maximum 95%-át abban az esetben, ha valamilyen felnőttképzésben vesz részt valaki.

Akár 95%-os állami támogatással tanulhatsz most új szakmát

Ez egy vissza nem térő lehetőség, hiszen új szakmát ennyire kedvező áron elsajátítani soha nem volt még lehetőség. Érdemes átgondolni, hogy mi is legyen ez a szakma: szomorú, de a jelenlegi és várható munkaerőpiaci-helyzetben nem biztos, hogy a gyermekkori álmok megvalósítása a legjobb út. 

Olyan szakmát érdemes választani, amely jelenleg piacképes, el lehet vele helyezkedni, illetve az ott tanultaknak esetleg később más téren is hasznát lehet venni. Emellett az sem mindegy, hogy melyik oktatási intézmény mellett teszi le az ember a voksát, ugyanis a hatékonyság és az oktatás minősége kulcsfontosságú ebben a szituációban.

Válságálló szakma online

A jelenlegi helyzetben tehát ez az a két szempont, amit figyelembe kell venni a képzés kiválasztásakor: a felhasználhatóság és az oktatási intézmény.

Érdemes olyan iskolát keresni, ahol egy, már régóta működő rendszeren keresztül folyik az online oktatás. Bár a vírus miatt minden oktatási intézménynek át kellett állnia a digitális képzésre, ez nem mindenhol zajlik zökkenőmentesen. Azok az intézmények nyújtják most a legjobb minőségű képzést, ahol ez a rendszer már jó ideje elérhető, és nem májusban próbálják meg a tantermi órákat a digitális térben rekonstruálni. 

A RUANDER Oktatóközpont pontosan azt nyújtja a nála tanulók számára, amelyre most szükség van. Az online képzéseink között számos, jelenleg is piacképes szakma található, mint például a szoftverfejlesztő, webfejlesztő vagy adatbázis kezelő. Ezek mind olyan szakmák, amik most és a jövőben is keresettek lesznek, akkor is, ha a válság teljesen átalakítja a munkaerőpiacot. Sőt, most talán még fontosabbak, mint valaha!

Oktatóközpontunk működteti az Eiskola.hu oldalt is, és már most elérhetővé tettük a teljes ECDL oktatóanyagot és a teljes IKT anyagot videókkal együtt, amelyek a pedagógusok számára díjmentesen letölthetők. 

Piacképes szakma kedvező áron

Ahol az új rendelkezések és a hatékony online oktatás találkoznak, ott valami olyan dolog születik, amelyre a jelenlegi helyzetben mindenkinek szüksége van, aki a saját szakmájában nem boldogul, vagy nem érzi jól magát. Most olyan szaktudást lehet szerezni jelentős könnyítésekkel, amellyel nagyon hamar el lehet helyezkedni, újra lesz pénzkereseti lehetőség, ráadásul minden esély megvan arra is, hogy a munka nagy részét online lehessen elvégezni.

Aki megfelelően ki tudja használni az állam nyújtotta lehetőségeket, a jelenlegi helyzetből a legjobbat hozhatja majd ki, ráadásul hosszú távon is profitálhat belőle.

 

Regisztrálj és értesülj elsőként a kedvezményről!

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Instagram Linkedin