Hitelintézetek számára törvény által előírt kötelező belső képzés tanfolyam

2009. évi CLXII. törvény a fogyasztónak nyújtott hitelről és a 462/2015 (XII.29.) Kormányrendelet a jelzáloghitel nyújtásával, közvetítéssel kapcsolatos eljárásra, a hiteltanácsadásra és a foglalkoztatottak szakmai ismereteire vonatkozó szabályokról rendeli el a foglalkoztatottak folyamatos szakmai belső képzését az alábbiak alapján:

Évente kell részt vennie a képzésen és vizsgát tennie annak, aki

A hitelezővel vagy a hitelközvetítővel munkaviszonyban, megbízási jogviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban lévő természetes személy, aki a jelzáloghitelnyújtásban közvetlenül részt vesz vagy a jelzálog-hitelezéssel kapcsolatos tevékenységek végzése - ide nem értve az adatrögzítést, a behajtást és a számlavezetést - során a fogyasztókkal kapcsolatot tart fenn -  közvetítői alvállalkozóval munkaviszonyban, megbízási jogviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban lévő természetes személy, aki a jelzálog-hitelezéssel kapcsolatos tevékenységek végzése - ide nem értve az adatrögzítést, a behajtást és a számlavezetést - során a fogyasztókkal kapcsolatot tart fenn

Kétévente kell részt vennie a képzésen és vizsgát tennie annak, aki -  olyan természetes személy, aki az előző két pontban  meghatározott természetes személy közvetlen felettese vagy ellenőrzi a tevékenységét

A Felügyelet egy ellenőrzés során a fenti rendelkezés betartásának ellenőrzése érdekében bekérheti az erre vonatkozó teljes dokumentációt, melyet 5 évig meg kell őrizni.

 

Foglalj helyet nálunk

Képzéseinket modern és kényelmes környezetben élvezheted.

Hitelintézetek számára törvény által előírt kötelező belső képzés időpontjai

Képzés online e-learning formában történik, ide kattintva tudod jelezni felénk, hogy szívesen részt vennél ezen a képzésen.
4.9 Kiváló 317 vélemény

Hitelintézetek számára törvény által előírt kötelező belső képzés alapadatai

 • Képzés pontos megnevezése: Hitelintézetek számára törvény által előírt kötelező belső képzés
 • Tanfolyam helyszíne: 1139 Budapest, Frangepán utca 3.

Hitelintézetek számára törvény által előírt kötelező belső képzés megkezdésének feltételei

 • Iskolai végzettség: nem feltétel

Kártyás fizetési módok

 • MasterCard, Maestro
 • Visa, Visa Electron
 • Union Pay
 • V Pay
 • OTP Bank

 

Részletfizetés

A tanfolyam képzési díja fizethető egy összegben, két részletben vagy havi KAMATMENTES részletekben is, amennyiben a képzési idő meghaladja az 1 hónapot.

Ezt a lehetőséget minden résztvevőnek biztosítjuk.

Kedvezményeink

 • RUANDER KLUB kedvezmény – 10%
 • Álláskereső kedvezmény – 10%
 • Diákkedvezmény – 10%
 • Kismama kedvezmény – 10%Részletek >

Hitelintézetek számára törvény által előírt kötelező belső képzés címszavakban

pénzügy, hitel, tőzsde, ingatlan, értékbecslés, fogyasztóvédelem, jelzálogjog

Mire leszel képes?

A tanfolyamnak köszönhetően megismered:

Tisztában leszel a folyamatosan változó törvényekkel, melyek a pénzügyi piacot szabályozzák. Elsajátíthatod a fogyasztóvédelemmel, értékbecsléssel, jelzálogjoggal kapcsolatos ismereteket.

Kinek ajánljuk?

Hitelintézetek számára törvény által előírt kötelező belső tanfolyamunkat neked ajánljuk, ha:

Kinek ajánljuk?

 • Hitelintézetnél dolgozó alkalmazottaknak

 • Alkuszcégnél jelzáloghitel közvetítésével foglalkozó értékesítőknek

Hitelintézetek számára törvény által előírt kötelező belső képzés részletes tematika

Részletes tematika:

1. A jelzáloghitel termékek és az ilyen termékekkel szokásosan együtt nyújtott kapcsolódó szolgáltatások megfelelő ismerete

2. A fogyasztónak nyújtott hitelekre - különösen a fogyasztóvédelemre - vonatkozó jogszabályok megfelelő ismerete

3. Az ingatlan-adásvételi folyamat megfelelő és értő ismerete

4. A biztosítékok értékbecslésének megfelelő ismerete ingatlanvagyon értékelést felhasználók esetében

5. Az ingatlan-nyilvántartás felépítésének és működésének megfelelő ismerete

6. Az érintett tagállam piacának megfelelő ismerete

7. Az üzleti etikai normák megfelelő ismerete

8. A fogyasztói hitelképesség-vizsgálat folyamatának megfelelő ismerete, illetve adott esetben a fogyasztók hitelképességének vizsgálatában való jártasság

9. Megfelelő szintű pénzügyi és közgazdasági jártasság

Miért gyere hozzánk

Résztvevői elégedettség mellett további 3 érv szól mellettünk

Rugalmas ügyfélszolgálat

Munkatársaink készséggel támogatnak, hogy a legjobb döntést hozhasd meg. Az igényeidre és céljaidra legmegfelelőbb képzést fogjuk csak javasolni számodra. Képzéseink között számos egymásra épülés segíti, hogy a kezdeti tudásodnak megfelelő lépcsőről indulva juss a csúcsra.

Napi tevékenység mellett is

Időpontjaink szervezésénél figyelembe vesszük, hogy munka vagy iskolai tevékenység mellett is elvégezhetőek legyenek hétköznapi és hétvégi időbeosztás szerint. A tantermi képzések mellett az online szervezés is nagy segítségedre lehet, hogy megspórold az utazással járó időt és fáradtságot.

Prémium képzések neked

Gyakorlatorientált képzéseink keretében igyekszünk az optimális óraszámok mellett a maximumot nyújtani neked úgy, hogy pénztárcabarát legyen számodra. Részlefizetési konstrukciókkal, képzési hitel lehetőséggel és igénybe vehető kedvezményekkel támogatunk céljaid elérésében.

Tantermi képzés előnyei

A hagyományosan megszokott módon iskolánkban megtartott órákon vehetsz részt. A képzés ideje alatt személyesen tudsz kérdezni a képzésen résztvevő oktatótól. Ennek a képzési formának akkor van előnye számodra, ha jobban bízol a személyes előadás varázsában és a kölcsönös kommunikáció közvetlenebb formájában. Az oktatóterem atmoszférája jobban ráhangolhat az előadásra fókuszálni.

Online képzés előnyei

A tantermi képzésekkel ellentétben az oktatás online kapcsolat segítségével zajlik, de azonos módon valós időben. Tehát az online képzés keretében élő közvetítésben veszel részt, ahol lehetőséged van kérdezni az oktatótól. Nagy előnye ennek a képzési lehetőségnek, hogy megspórolhatod vele az időigényes közlekedést, illetve a saját otthonod kényelmét élvezheted az órák alatt.

Elmesélem, hogy miért jó nálunk tanulni

Türelmes, szakképzett oktatók

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a képzésen résztvevőink igényeit és a munkaerőpiac folyamatosan változó elvárásait. Ennek köszönhetően oktatóink számára is megadjuk a támogatást, hogy számodra is a legtöbbet nyújthassák.

Innovatív oktatás

A jelenlegi oktatási platformok komoly átalakuláson mentek át az elmúlt években. Büszkén kijelenthetjük, hogy mind a tantermi, mind az online oktatásban nyújtott minőségünk a legkorszerűbb szemléletek és igények mentén fejlődik.

Profi eszközök

Átadható tudásunk mellett a technikai eszközök használatában is megteszünk mindent, hogy profi minőséget biztosítsuk számodra és képzéseinken való részvételed problémamentes és élvezetes legyen.

Gyakori kérdések a tanfolyammal kapcsolatban

Meddig lehet jelentkezni az adott tanfolyami időpontra?

Az indulás előtt legkésőbb 1 héttel várjuk a jelentkezéseket. De ha sikerült eldöntened, hogy szeretnél részt venni a képzésen, akkor célszerű minél hamarabb leadni a jelentkezésed, mert előfordulhat, hogy betelik a csoport létszáma.

Van lehetőség részletfizetésre?

Természetesen van lehetőség részletfizetésre. A mértéke az időbeosztástól függ. 1 hónapnál hosszabb tanfolyamoknál havi kamatmentes részletfizetésre van lehetőség.

Hogyan kell fizetni a részleteket?

A havi részleteket minden hónap végig kell befizetni. Ezt megteheted az ügyfélszolgálatunkon készpénzben vagy bankkártyával, de ha szeretnéd, akkor választhatod az átutalást is.

Mi történik, ha nem tudok részt venni egy órán? Hogyan tudom pótolni?

Amennyiben van más futó tanfolyamunk, akkor ott pótolhatod, vagy az oktató elküldi mit vettek azon a napon, amikor nem voltál.

Kapunk-e jegyzetet, tankönyvet?

Elektronikusan letölthető jegyzeteket fogsz kapni. Ehhez a hozzáférést az első oktatási napon kapod meg. A jegyzetek díja benne van a képzés díjában.

Mennyire gyakorlatias a képzés?

Gyakorlatorientált képzéseket tartunk, így könnyen el tudod sajátítani az ismereteket. Otthoni gyakorlás is ajánlott.

Itt vagyunk

Az Árpád híd közelében vagyunk. Itt áll meg a 3-as metró, az 1-es villamos, illetve az alábbi buszok is: 26-os, 32-es, 34-es, 106-os. Az utcán parkolásra is van lehetőség, melynek a díja 450 Ft/óra.