Adobe Illustrator

Mire használhatjuk az Adobe Illustratort?

Az Adobe Illustrator szoftvert művészek és grafikusok egyaránt alkalmazzák vektorgrafikák létrehozására. Ezeket általában céges logóként, marketingcélokra vagy személyes célokra használják, mind online, mind nyomtatásban.

Az Illustrator segítségével illusztrációk, táblázatok, grafikonok, logók és diagramok, valódi fotók képregényes ábrázolásai készíthetőek el többek között.

Mi az a vektorgrafika?

A vektorgrafikus ábrázolások legnagyobb előnye, hogy az így létrehozott grafikák bármeddig mértezhetőek anélkül, hogy minőségükből veszítenének. A Photoshopban vagy más programokban előállított gif, jpeg, tiff és más formátumú rasztergrafikáktól eltérően a vektorgrafika nagyításkor nem pixelesedik. Ennek oka, hogy a képeket nem az egyes pixelek helyzete határozza meg, hanem útvonalak, vagyis vektorok. A formák, szögek, vonalak kezdő és záró pontja van megadva, közöttük matematikailag meghatározott módon kerülnek kialakításra maguk a grafikai elemek, ezért korlátlanul skálázhatóak.

Korlátlanul szerkeszthető

Az Illustratorban létrehozott grafikák a Creative Suite-ba tartozó más szoftverekkel is kompatibilisek, így például az eredetileg Illustratorban létrehozott grafikát megnyithatjuk Photoshopban, hogy ott szerkesszük és szűrőkkel lássuk el, vagy InDesignban, hogy magazinok és más nyomtatott kiadványok illusztrációjaként alkalmazzuk.

A program további előnye, hogy mivel pontokból, formákból, vonalakból álló grafikákat készíthetünk vele, szerkesztési lehetőségein gyakorlatilag korlátlanok. Így a kreatív folyamat során bármikor változtathatunk a grafikákon anélkül, hogy minőségromlástól kellene tartanunk.

Hasznos benne az is, hogy a grafikák háttere – hacsak nem készítünk hozzá külön hátteret is – mindig átlátszó lesz, így a grafikák bármikor, bárhová gond nélkül beilleszthetőek. Rasztergrafikák esetében a grafikát el kell választani, külön rétegre kell helyezni ahhoz, hogy máshová mozgassuk, beillesszük, az Illustratorban azonban ez a folyamat sokkal könnyebben kivitelezhető.

Az Illustrator egy professzionális grafikai program, de nem csak profik számára kiváló, kezdők is gyorsan megtanulhatják használatának alapjait, a Creative Suite-on belüli kompatibilitás pedig biztosítja, hogy más programokkal együtt is hatékonyan alkalmazható legyen.

Illustrator tanfolyam AM tematika, időpontok ››

Itt vagyunk

Az Árpád híd közelében vagyunk. Itt áll meg a 3-as metró, az 1-es villamos, illetve az alábbi buszok is: 26-os, 32-es, 34-es, 106-os. Az utcán parkolásra is van lehetőség, melynek a díja 450 Ft/óra.