Adobe InDesign

Mire jó az InDesing, és mire nem?

Az InDesign célja meglehetősen egyértelmű - nehéz összekeverni ezt a kifejezetten kiadványszerkesztésre készült szoftvert az Adobe más programjaival. Bár sok minden közös benne és például a Photoshopban, az InDesign önálló és igen fontos program.

A kiadványszerkesztés terén az InDesign szinte megkerülhetetlen - számos könyvet, folyóiratot, magazint, brosúrát vagy éppen interaktív PDF dokumentumok készítenek vele kiadók és más vállalatok világszerte.

Mivel egy lényegében grafikai Adobe programról van szó, gyakran hiszik azt, hogy a szoftver segítségével rajzolni is lehet - erre azonban az InDesign meglehetősen minimális lehetőségeket kínál a Photoshoppal és az Illustratorral szemben. A kiadványszerkesztők ez utóbbi programokban állítják elő azokat a grafikákat, amelyeket aztán az InDesign segítségével kiadványaikba beillesztenek.

Az InDesignban találhatunk viszont olyan más Adobe szoftverekben meg nem lévő funkciókat, mint például a mesteroldalak, az oldalszámozás, a merevlemezen található állományok összekapcsolása. Grafikai téren alulmarad, ha azonban egy valóban professzionális küllemű kiadványt akarunk összeállítani, ehhez kell fordulnunk.

A szoftver segítségével pontosan meghatározhatjuk a margókat a nyomtató képességei alapján, mesteroldalakat használhatunk sablonként a munka meggyorsítása érdekében, változatos formátumú képeket importálhatunk (így JPEG, PNG, EPS, PICT, PDF, PSD és TIFF formátumokat). A PSD fájlok importálása különösen hasznos, mivel így könnyedén kezelhetünk áttetsző vagy részben áttetsző grafikákat is a szerkesztésnél.

Az InDesign rengeteg olyan funkciót kínál, amelyeket más Adobe szoftverek, de még a kiadványszerkesztő programok nagy része sem képes elvégezni - legalábbis nem egy helyen.

Indesign tanfolyam AM tematika, időpontok ››

Itt vagyunk

Az Árpád híd közelében vagyunk. Itt áll meg a 3-as metró, az 1-es villamos, illetve az alábbi buszok is: 26-os, 32-es, 34-es, 106-os. Az utcán parkolásra is van lehetőség, melynek a díja 450 Ft/óra.