ÜNNEPI
NYITVATARTÁS

Általános nyitvatartási rend:

Hétfőtől - Péntekig: 08:00-15:00

Az alábbi időszakban az oktatás szünetel és ügyfélszolgálatunk ZÁRVA tart:

2024.03.29. és 2024.04.01-je között

Kellemes ünnepeket kíván a RUANDER csapata!

Mi mindent adott nekünk az informatika?

Mi mindent adott nekünk az informatika?

Mit adott a világnak az informatika?

Nem létezik még egy olyan ütemben fejlődő ágazat, mint az informatika. Hiszen gondolj csak bele, hogy néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy valakivel a világ másik végén napi kapcsolatban maradjunk, fotókat, videókat küldjünk neki, vagy akár „szemtől szemben” beszélgessünk. Ma viszont már ez a mindennapjaink része.

Nem is beszélve arról, mennyit segít a tanulás terén, mennyi praktikus megoldást képes a hétköznapokba lopni, ráadásul ma már – hála az online keresőknek – egy komplett, világról szóló tudásanyag is néhány gombnyomásra van mindenkitől. Már kevesen indulnak el anélkül otthonról, hogy rákeresnének az időjárásra, ellenőriznék egy üzlet nyitvatartását, megnéznék, útjuk során hol tudnak majd tankolni, vagy melyik a környék legjobb étterme.

És ez még mind csak a kezdet!

Segít megtartani a kapcsolatokat

Ahogy fentebb is említettük, korábban még elképzelhetetlennek tűnt, hogy együtt kávézzunk vagy ebédeljünk egy másik kontinensen levő családtagunkkal, barátunkkal. Ma már viszont csak egy gombnyomás és máris rácsöröghetsz a másikra akkor is, ha úgy tűnik, hogy a világ végén van. Ha van internet kapcsolata, akkor olyan érzés lesz, mintha csak a szomszédban lenne.

Szakmákat, hivatásokat, munkahelyeke teremtett

Az internet számos szakmát és hivatást hívott életre, ráadásul az évek során egyre több és több platformot teremt a vállalkozó kedvűek számára a szakmai kiteljesedéshez. Legyen az fejlesztés, művészet, marketing, műszaki vonal vagy egyéb kör, mindenki megtalálhatja azt a pluszt az IT világában, amivel többet hozhat ki a tehetségéből. Ennek köszönhetően pedig újabb és újabb munkahelyek jönnek létre, világviszonylatot tekintve szinte a nap minden órájában.

Segít abban, hogy a vállalkozásokat minél többen megismerjék

Egy vállalkozás vagy üzlettulajdonos számára, vagy olyannak, aki a szolgáltató szektorban dolgozik, elengedhetetlen ma már az online jelenlét.

Ha valaki nem található meg a keresőben vagy a közösségi oldalakon az szinte olyan, mintha nem is létezne, hiszen már hatalmas a verseny e téren (is). Nem véletlen, hogy sokan csak úgy indulnak el bárhova, hogy előtte megnézik a fotókat és értékeléseket az adott helyről.

 Összeköt

Útbaigazít

Eltévedtél? Ma már ez nem jelenthet gondot, hiszen néhány mozdulattal beállíthatod a címet ahova igyekszel és máris megkapod az útvonalat függetlenül attól, hogy gyalogolsz, kocsival vagy, esetleg biciklizel. Néhány éve a térképhajtogatós korszakban ezt lehetetlen volt elképzelni, ma viszont már ez is a mindennapok része.

Kisegít, ha nem tudod

Megkérdezte a gyerek, miért kék az ég? Esetleg nem jut eszedbe valami vagy pontosítanál a mondandódon? Ma már egyetlen mozdulatra vagy a tudás végtelen tárházától. Így nincs megválaszolatlan kérdés, nincsenek félinformációk vagy nem megfelelő adatok, pláne, ha van a kezedben egy okostelefon.

Kikapcsolódást nyújt

Eleged van mindenből és csak egy kis kikapcsolódásra vágysz? Nem sok olyan ember van, aki ilyen helyzetben ne azonnal a neten keresne egy jó filmet vagy néhány vicces videót. Sőt, adott a lehetőség, hogy letöltsd egy új játékot, esetleg online játssz a barátaiddal.

Szórakozás

Naprakész lehetsz

Nem kell elmenned az első újságárusig azért, hogy értesülj az aktuális történésekről, hiszen ha van egy okostelefon vagy egy laptop a kezed ügyében, akkor bizony azonnal naprakész lehetsz. Sőt, beállíthatod a különböző alkalmazások segítségével, hogy feldobja neked azokat az izgalmas történéseket, amelyek téged kifejezetten érdekelnek, legyen az közélet, bulvár, gasztronómia vagy más egyéb témakör.

Természetesen mindez csak a jéghegy csúcsa, hiszen nem egy könyvet lehetne megtölteni csak azon dolgok felsorolásával, hogy mi mindent adott nekünk az internet és az informatika. Nap mint nap rengeteg téren könnyíti meg az életünket. Olyan szinten vált részévé a mindennapjainknak, hogy sokan már szóra sem méltatják, hanem természetes dolognak tartják. Nincs is ezzel semmi gond, éppen ettől olyan fantasztikus az egész.

Ami nálunk zajlik nem tanulás, hanem maga az élet!

Kicsit túlzásnak hangzik a fenti mondat, de ha jobban belegondolunk, nem is annyira elrugaszkodott.

Tulajdonképpen az informatikai képzés nem is megfelelő kifejezés arra, amit mi nyújtunk neked, hiszen ez nem a tanulásról szól, hanem sokkal inkább a mindennapi élethez tartozó ismeretek bővítéséről és a tehetségedben való kiteljesedésről. Legyen az szoftverfejlesztés, kiadványszerkesztés, webfejlesztés, design vagy egyéb képzésünk, olyan tudásanyagok adunk át az órák során, amelyekkel új szakmát, új hivatást adhatunk az emberek kezébe.

Sőt, a mindennapok során is hasznosan felhasználható, praktikus dolgokról is tanulunk. Vagyis nem egy száraz anyagról van szó, amit kötelező megtanulni, hanem olyan gyakorlati tapasztalatokról, amelyek közül mindennek hasznát veszed majd élesben.

A képzés során találkozik a kényelem és a praktikum, amit az informatika ad az emberek számára, valamint a tudás, amelyre szükség van az adott szakmában történő helytálláshoz. Innentől kezdve pedig a lehető legtermészetesebb módon válik az életed részévé mindez, és elkezdődik egy új időszámítás.

WELOVEIT

Számunkra az IT hivatás!

Tulajdonképpen amit az IT adott a világ számára, az a lehetőségek végtelen tárháza mindenféle szinten és téren. Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, amit számunkra jelent az informatika jelenléte, hiszen életünk minden perce az IT körül forog.

A munkahelyre bemenni és ott helytállni egy dolog, viszont ha tényleg szívvel-lélekkel szereted azt amit csinálsz, – mint ahogy mi magunk is – akkor ott valami egészen új dolog kezdődik el, amelynek hatása van a saját életedre, az ügyfeleidre, valamint a szakmádra is.

„A hab a tortán” a tanítás, hiszen tanítványaink remek példaként szolgálnak mindarra, amit ad nekünk az IT.  A tanfolyamokon résztvevőknek minden alkalommal izgalmasabbnál-izgalmasabb anyaggal készülünk, és igyekszünk pontosan és érdekesen átadni minden tudásanyagot, amelynek utána minden részét hasznosítani tudják a gyakorlatban. Ezért is fejlesztjük folyamatosan magunkat és emiatt is fordítunk igen magas összegeket a géppark fejlesztésére!

A RUANDER Oktatóközpontban az a célunk, hogy megmutathassuk és átadhassuk azt a megszámlálhatatlan lehetőséget, amelyet mindez magában rejt. Hiszen az informatika még nekünk is tartogat újdonságokat és meglepetéseket nap mint nap. Ennél izgalmasabb dolog pedig nem létezik a világon…

Találkozzunk virtuális osztálytermeinkben!

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Instagram Linkedin

Itt vagyunk

Az Árpád híd közelében vagyunk. Itt áll meg a 3-as metró, az 1-es villamos, illetve az alábbi buszok is: 26-os, 32-es, 34-es, 106-os. Az utcán parkolásra is van lehetőség, melynek a díja 450 Ft/óra.