Miért elengedhetetlen a folyamatos önfejlesztés és a lifelong learning?

Miért elengedhetetlen a folyamatos önfejlesztés és a lifelong learning?

Mi, a RUANDERNÉL hiszünk abban, hogy nincs is értékesebb dolog, mint a tudásunkat folyamatosan bővíteni az élethosszig tartó tanulás jegyében, és ebben a maximalizmusra törekedni: tehát a folyamatos önfejlesztésben gondolkodni egy képzés, tanulási folyamat során is.

Miért fontos az önfejlesztés?

Mivel elsősorban IT területtel foglalkozunk, nézzünk egy kicsit a szakma mélyére. Az informatika szerteágazó, és napról-napra változó terület, ami azt jelenti, hogy a lehetőségek tárháza végtelen, mert egyre több, biztos egzisztenciát jelentő, nyitott pozíciót kínál. A tudás, amit nálunk szerezhetsz be, életszagú, vagyis hatékonyan felhasználható és könnyebb vele érvényesülni.

Naponta jelennek meg új fejlesztések, technikák, új munkalehetőségek, sőt, akár új szakterületek az IT terén, ezért nem dőlhetsz hátra azzal, hogy neked már van egy egyetemi diplomád. Akár a mindennapi munkád során, akár egy állásinterjún előbb-utóbb elő fog kerülni egy kérdés, amivel a tanulmányaid során nem találkoztál. Ha a diploma, vagy oklevél megszerzése után te le is zártad az életednek a „tanulás” című fejezetét, akkor itt könnyen el is áshatod magad.

A RUANDERNÉL a képzéseink összeállítása során nagyon fontos, hogy olyan, gyakorlati tapasztalatokra tehess szert, amelyek közül mindennek hasznát veszed majd az életben élesben, a tananyagokat pedig folyamatosan aktualizáljuk.

Elkötelezett tanáraink remek példaként szolgálnak arra, mit jelent, ha valaki a hivatásának él. Közel sem elégszenek meg azzal, amit a tantervi keret előír nekik kötelességként, folyamatosan törekszenek arra, hogy izgalmasabbnál-izgalmasabb anyaggal készüljenek, kreatívan, pontosan adják át az anyagot, és gépparkunk folyamatos fejlesztések miatt mindig a legmodernebb fejlesztésekkel rendelkező felszereléssel bír.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy kollégáink lelkesek, ha lelkes nebulókkal találkoznak. Igy mindig számíthatsz rájuk, ha te még egy kis szorgalmival, plusz gyakorlással szeretnéd tökéletesíteni vagy elmélyíteni a tudásod a tananyag egyes pontjait illetően. Bátran keresd fel őket, ha ilyen babérokra törsz!

Hogy állj neki az önfejlesztésnek?

Ne elégedj meg azzal, amit egy tanfolyam adta keret ad neked, még akkor se, ha rólunk van szó! Igen, igyekszünk a lehető legizgalmasabban a legtöbb tudást átadni, de optimalizálnunk kell az időkeretet és egy átlag tanuló lehetőségeit, időkorlátait. Ha te úgy érzed, még ennél is többet tudnál és szeretnél gyakorolni, fordulj bizalommal oktatóinkhoz. Nincs az a tanár, akinek ne lenne a tarsolyában extra feladat és ne szánna rá energiát, hogy segítsen téged az önfejlesztésben.

Az érvényesüléshez nem lesz elég annyi, hogy valahogy átmentél a vizsgán. Ha igazán kiemelkedő és sikeres akarsz lenni abban, amibe belekezdtél, elengedhetetlen, hogy meglegyen a benned rejlő alkalmasság, szorgalom és olthatatlan tudásvágy is.

A tehetség persze nagyon sokat számít, de bármennyire is bőven mérték rád azt az égiek, nincs az az állapot, amiben nem lehet még feljebb jutni folyamatos önfejlesztéssel, ami rendszeres gyakorlást jelent. Ha pedig úgy érzed, hogy ügyes vagy, de vannak nálad sokkal tehetségesebbek a szakmában, ne csüggedj: pont az önfejlesztés az, amivel kiemelkedhetsz a sorból.

Interjú

Extra tippek az önfejlesztéshez

 Van egy tudás, amely ma már minden területen fontos, IT szakmákban pedig egyenesen nélkülözhetetlen: ez pedig a profi angol nyelvismeret. Ha munkát keresel, nem engedheted meg magadnak, hogy ne ismerd a vonatkozó szaknyelvet.

Ezzel mi is tisztában vagyunk, ezért nálunk több OKJ képzésen, például a Szoftverfejlesztő képzésen a tananyagban van szakmai angol modul is. Emellett nem árt, ha beiratkozol egy tanfolyamra, vagy olyan szorgalmikkal képzed magad, mint a Duolingo vagy az Öt perc angol folyóirat. Számos ingyenes és fizetős szolgáltatás érhető online, ahol beszédet, hallásértést, nyelvtant és szókincset is fejleszthetsz attól függően, hogy mennyi időd van naponta és milyen szinten állsz. De ha az IT területen akarsz elhelyezkedni, akkor ugyanazt tudjuk ajánlani, mint általánosságban: legegyszerűbb és leghatékonyabb, ha az aktuális oktatódhoz fordulsz plusz feladatokért és tanácsokért.

Az önfejlesztés része nem csupán az önképzés, hanem a folyamatos tájékozódás, tájékozottság. Iratkozz fel olyan online hírlevelekre, amelyek állásokat ajánlanak neked a területen, és figyeld, hogy milyen készségeket várnak el a területeden!  Ha pedig végül behívnak interjúra az áhított állás miatt, alaposan nézz utána a cégnek és legyél naprakész az ott zajló fejlesztésekről adott hírekről, egyéb fontos ügyekről.

Tanulj velünk és érj el sikereket a karrieredben!

 

 

 

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Instagram Linkedin