Miért érdemes belevágni egy grafikai képzésbe?

Miért érdemes belevágni egy grafikai képzésbe?

Megélni a művészetből?

Ha

  • évek óta titkon arra vágysz, hogy végre egy olyan munkahelyen dolgozz, ahol végre a monoton munkát felválthatja a kreatív feladatok sokszínűsége…
  • két értekezlet között, ha van épp 5 perced, papírra rajzolgatsz, tervezgetsz…
  • pályakezdőként felismerted, hogy valami olyannal szeretnél foglalkozni, amihez nem csak tudás és tapasztalat, hanem érzék és tehetség is kell…

…akkor egyértelműen a kreatív szakmák felé húz a szíved. A grafikus és a hozzá kapcsolódó társszakmák így igazán boldoggá tehetnek a jövőben!

Talán nem mersz igent mondani egy bizonytalannak tűnő művészi karrierre, mert a tücsök és a hangya történetét a te fejedbe is belevésték gyerekkorodban. Nem csak azt tanultad meg belőle, hogy spórolni tudni kell, hanem azt is, hogy a művészkarrier eléggé rizikós szakma, és ha be is jön a siker, a rázós helyzetekben egyik pillanatról a másikra megszűnhet a megélhetésed.  De ha a szüleid és tanáraid tudták volna, milyen jövedelmező lehet a grafikus lét, biztos nem vették volna el szántszándékkal a kedved a művészvilágtól! Ha tehát csak az a félelem tart vissza, hogy nem élsz meg belőle, érdemes egy kicsit körülnézned, mennyit keresnek azok, akik a „rajzolásból” élnek. Ez ugyanis manapság kifejezetten keresett, és jövedelmező hivatás, számtalan különböző területtel, aminek garantáltan évekig lesz még létjogosultsága, hiszen az online tér, a közösségi média és persze az offline felületek is folyamatosan új és új tartalmakat igényelnek!

Kiadványszerkesztő, Photoshop, Indesign, Illustrator és Webdesigner képzéseink megnyitják neked az utat egy olyan munkaerőpiac felé, ahol a biztos megélhetés találkozik a művészi szabadsággal.

RUANDER grafika

Miért válaszd a RUANDER Oktatóközpontot?

Leginkább azért, mert szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy kiváló oktatókkal dolgozunk együtt, akik a szakmában és a tanításban is jeleskednek. Sőt, az oktatást hivatásként és nem munkaként kezelik, szívügyüknek tartják, hogy kiképezzék a következő generációk grafikusait. A képzés során bármikor segítenek, ha kicsit elakadtál, vagy épp ellenkezőleg: gyorsabban is tudnál haladni, és még több gyakorlati feladatot szeretnél a fejlődéshez.

Oktatóink mellett remek online segédanyagokkal, korrekt árakkal és egy olyan órarenddel várunk, amit biztosan bele tudsz illeszteni a jelenlegi életviteledbe. Képzésünk elméleti és gyakorlati szinten egyaránt biztosítja, hogy helyt tudsz majd állni az adott szakmában. A csoportos órák mellett az egyéni igényeket, tempót is igyekszünk figyelembe venni, hogy a végén minden tanulónk magabiztos szakmai tudással indulhasson neki az álláskeresésnek.

Ki ad neked majd munkát?

A marketing osztályokon és a nyomdai területen nagy igény van most a kiadványszerkesztőkre és az olyanokra, akik jól kezelik a Photoshop és az InDesign programokat. Nézz csak körül az álláshirdetések közt: a kifejezetten grafikusoknak szóló állások mellett a különböző, szövegírással, reklámszöveg-írással foglalkozó cégek, vagy online hír- és lapszerkesztőségek is elvárják, vagy legalábbis előnyként jelenítik meg ezeknek a programoknak az ismeretét. Lassan olyan lesz ez, mint az idegennyelv tudás: amellett, hogy önálló szakmaként is megállja a helyét, olyan többlet pluszt jelenthet a munkaerőpiacon, amivel biztos, hogy nem maradsz lehetőség nélkül.

Napjainkban nagyon fontos, hogy az embernek legyenek speciális a kompetenciái, úgy képezze magát, hogy több lábon is megálljon, hogy olyan ismereteket is magabiztosan a sajátjának tudhasson, ami szakmájában nem „alapfelszereltség”, hanem inkább extra. Így ha munkaerőpiacot és a gazdaságot olyan válságok érik, mint legutóbb a COVID-19, akkor mindig lehet B-terved, nem fogsz egyik pillanatról a másikra lehetőségek nélkül maradni.

A webdesigner képzésben például szerepel arculattervezés, koncepcionálás, webergonómia is a tantervben, ezek külön-külön is igen keresettek mostanában. Egy ilyen végezettséggel rendelkező munkaerő után pedig tulajdonképpen minden olyan cég két kézzel fog kapkodni, amelyik ad az online megjelenésre és rendszeresen tartalommal látja a felületeit. Márpedig ez ma már szinte minden cégről elmondható…

A grafikusi szakmák sok lehetőséget tartogatnak: elhelyezkedhetsz egy cégnél, lehetsz egyéni vállalkozó. Dolgozhatsz az interneten keresztül akár másik országokba is. Készíthetsz grafikákat, infografikákat weboldalakra és kiadványokra teljesen művészi irányba is elmehetsz, alkothatsz képeket, posztereket, pólómintákat, illusztrálhatsz könyveket, vagy akár saját képregényed is lehet!

Légy grafikus

Higgy magadban és válj grafikussá!

Kedvet kaptál a grafikusi szakmához? Nézd meg képzéseinket és válogass bátran a lehetőségek közül. Ha részletesebb információra van szükséged ahhoz, hogy eldöntsd, melyik irányba indulj el és tanácsot kérnél, keress fel minket bizalommal, mielőtt jelentkeznél valamelyik képzésre.

És ne feledd: higgy magadban, dolgozz az álmaidon céltudatosan! Semmi más nem számít, csak a szorgalom, a folyamatos önképzés és az egészséges önbizalom:)

Számunkra öröm és megtiszteltetés, ha nálunk bontogatod ki a szárnyaid, és ahogy a tehetséged felszínre hozásában, úgy kamatoztatásában is igyekszünk segíteni. Te is egy csiszolatlan gyémánt vagy, vesd be magad ebbe a klassz szakmába, tégy meg mindent, hogy előre juss, mi is megtesszük, amit tudunk: a karriertanácsadásban, az ajánlásban ugyanúgy, mint az oktatásban és mentorálásban.

Tanulj a RUANDER grafikus képzésein, hiszen érdemes ezt a szakmát választani!

Tanulj a RUANDER csapatával

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Instagram Linkedin