37/2017. (XII. 27.) MNB rendeletben előírt képzések tőkepiaci szereplőknek tanfolyam

Általános leírás:

A befektetési területen értékesítő munkavállalók számára előírt kötelező szakmai továbbképzés, ahol tőkepiaci  általános alapismereteket, befektetési termékeket és alkalmasságértékeléssel kapcsolatos ismereteket lehet megszerezni és később a munkájuk során alkalmazni.

Milyen gyakran kell a képzésen részt venni?

1 témakörben meghatározott általános ismereteket rendszeresen, de legalább 5 évente

általános ismeretek teljesítésével egyenértékűnek tekintendő az, ha az alkalmazott egy évnél nem régebben megszerzett tőkepiaci üzletkötői hatósági vizsgával rendelkezik.

2. és 3. témakörben meghatározott ismereteket rendszeresen, de legalább évente

Határidő:

Az e rendeletben meghatározott követelményeknek legkésőbb 2019. január 1-jétől szükséges megfelelni.

Az e rendeletben meghatározott azon szolgáltatói alkalmazottak esetében, akik a Bszt. 22/B. § (1) bekezdés a) pontja szerinti szakirányú felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek, a szakirányú felsőfokú iskolai végzettség megszerzésének időpontjától számított 10 év elteltével alkalmazandó.

Az e rendeletben meghatározott azon szolgáltatói alkalmazottak esetében, akik a Bszt. 22/B. § (1) bekezdés b) pontja szerinti végzettséggel rendelkeznek, a Bszt. 22/B. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott követelmények teljesítésének időpontjától számított 5 év elteltével alkalmazandó.

 

Foglalj helyet nálunk

Képzéseinket modern és kényelmes környezetben élvezheted.

37/2017. (XII. 27.) MNB rendeletben előírt képzések tőkepiaci szereplőknek időpontjai

Képzés online e-learning formában történik, ide kattintva tudod jelezni felénk, hogy szívesen részt vennél ezen a képzésen.
4.9 Kiváló 317 vélemény

37/2017. (XII. 27.) MNB rendeletben előírt képzések tőkepiaci szereplőknek alapadatai

 • Képzés pontos megnevezése: 37/2017. (XII. 27.) MNB rendeletben előírt képzések tőkepiaci szereplőknek
 • Tanfolyam helyszíne: 1139 Budapest, Frangepán utca 3.

37/2017. (XII. 27.) MNB rendeletben előírt képzések tőkepiaci szereplőknek megkezdésének feltételei

 • Iskolai végzettség: nem feltétel

Kártyás fizetési módok

 • MasterCard, Maestro
 • Visa, Visa Electron
 • Union Pay
 • V Pay
 • OTP Bank

 

Részletfizetés

A tanfolyam képzési díja fizethető egy összegben, két részletben vagy havi KAMATMENTES részletekben is, amennyiben a képzési idő meghaladja az 1 hónapot.

Ezt a lehetőséget minden résztvevőnek biztosítjuk.

Kedvezményeink

 • RUANDER KLUB kedvezmény – 10%
 • Álláskereső kedvezmény – 10%
 • Diákkedvezmény – 10%
 • Kismama kedvezmény – 10%Részletek >

37/2017. (XII. 27.) MNB rendeletben előírt képzések tőkepiaci szereplőknek címszavakban

Tőkepiac, értékpapír piac, befektetési termékek, kockázatfelmérés, tőzsde

Mire leszel képes?

A tanfolyamnak köszönhetően megismered:

Tisztában leszel a folyamatosan változó törvényekkel, melyek az értékpapírpiaci szakmát szabályozzák. Elsajátíthatod a befektetési termékek közvetítésének szabályait.

Kinek ajánljuk?

37/2017. (XII. 27.) MNB rendeletben előírtek tőkepiaci szereplőknek tanfolyamunkat neked ajánljuk, ha:

A 37/2017. (XII. 27.) MNB rendelet értelmében:

a) a befektetési vállalkozásoknak

b) a befektetési szolgáltatási tevékenységet nyújtó hitelintézeteknek

c) a Bszt. hatálya alá tartozó szolgáltatást nyújtó befektetési alapkezelőknek

d) a Bszt. szerinti közvetítőknek és azok által igénybe vett további közvetítőknek

37/2017. (XII. 27.) MNB rendeletben előírt képzések tőkepiaci szereplőknek részletes tematika

Részletes tematika:

1. témakör-általános ismeretek

1. A pénzügyi eszközökről, befektetési szolgáltatási tevékenységről vagy kiegészítő szolgáltatásról szóló hatályos tőkepiaci jogszabályok megfelelő ismerete

1.1. Tőkepiaci alapismeretek, különösen: hazai tőkepiaci jogszabályok és Európai Uniós tőkepiaci jogi aktusok; az értékpapírok fajtái és jellemzői

1.2. Az értékpapírok előállítása és forgalomba hozatala, különösen: alapfogalmak; jegyzés, aukció; ISIN-azonosító; ajánlattevő; sorozatban kibocsátott értékpapír; nyomdai és dematerializált előállítás; nyilvános forgalomba hozatal és szabályozott piacra történő bevezetés; nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség

1.3. Befektetési szolgáltatási és kiegészítő szolgáltatási tevékenységek, valamint pénzügyi eszközök

1.4. Pénzügyi eszközök forgalmazása, számlavezetés, az ügyfél eszközeinek védelme

1.5. Bennfentes kereskedelem és piacbefolyásolás, különösen: bennfentes információ fogalma; bennfentes kereskedelemre, piacbefolyásolásra utaló ügyletek bejelentése; bennfentes személy ügyletkötéseinek bejelentése; bennfentes nyilvántartás

1.6. Titoktartás (a banktitok, az értékpapírtitok, a fizetési titok, az üzleti titok és személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályok)

1.7. Kereskedési helyszínek (szabályozott piac, multilaterális kereskedési rendszer, szervezett kereskedési rendszer) és kereskedés és azok elszámolása

1.8. Kollektív befektetési formák, különösen: ABA definíciója; ÁÉKBV definíciója; kockázati tőkealap definíciója; nettó eszközérték definíciója; zárt végű és nyílt végű befektetési alap definíciója

1.9. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzésére és megakadályozására vonatkozó szabályok

2. A tőkepiaci szereplőkkel kapcsolatos információk megfelelő ismerete

2.1. Alapfogalmak, különösen: befektető, forgalmazó, kibocsátó, szabályozott piac, közvetítő, szolgáltató

2.2. Az MNB mint felügyeleti hatóság, különösen: az MNB felügyeleti hatásköre és eljárásai; az MNB által alkalmazható intézkedések

2.3. Befektetési vállalkozás működése és befektetési szolgáltatások szabályai, különösen: tárgyi, technikai és szervezeti feltételek; befektetési szolgáltatás közvetítésének szabályai; felelősségi szabályok, kontrollfunkciók (belső ellenőrzés, jogszabályoknak való megfelelés, kockázatkezelés)

2.4. A Befektető-védelmi Alap (BEVA), különösen: a BEVA feladata, tagjai; a BEVA-ból történő kifizetés; a BEVA szervezete

2.5. Fogyasztóvédelem (kereskedelmi gyakorlat)

3. Az ügyletkötés során teljesítendő kötelezettségekkel kapcsolatos ismeretek

3.1. A befektetővédelemre vonatkozó alapelvek

3.2. Az ügyfél-tájékoztatás általános szabályai

3.3. A szolgáltatás nyújtás feltételei, különösen: előzetes tájékoztatási kötelezettség; előzetes tájékozódási kötelezettség; az ügyfél minősítése (lakossági ügyfél, szakmai ügyfél, elfogadható partner)

3.4. Az ügyfél pénzügyi eszközeinek és pénzeszközeinek kezelése

3.5. A szerződések és a megbízások nyilvántartása

3.6. A megbízás végrehajtása, különösen: az ügyfelek megbízásainak kezelése és az allokáció; a megbízás ügyfél számára legkedvezőbb végrehajtása; a halasztott pénzügyi teljesítés; a megbízás végrehajtását követő tájékoztatás

3.7. A portfóliókezelési tevékenység jellemzői

3.8. Az értékpapír-kölcsönzés, a befektetési elemzés és a befektetési hitelezés szabályai

3.9. Kockázatvállalás és kockázatkezelés

3.10. Közvetítők igénybevételére vonatkozó szabályok

3.11. Befektetési tanácsadás

2. témakör

A szabályozás változásával, valamint a szolgáltatón és a piacon keresztül elérhető termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos ismeretek elsajátítása és folyamatos fejlesztése, különös tekintettel az új termékekre és szolgáltatásokra.

3. témakör

Az ügyfél igényei és körülményei tekintetében alkalmas pénzügyi eszköz és szolgáltatás ajánlásához szükséges ismeretek (alkalmasságértékeléssel kapcsolatos ismeretek).

Miért gyere hozzánk

Résztvevői elégedettség mellett további 3 érv szól mellettünk

Rugalmas ügyfélszolgálat

Munkatársaink készséggel támogatnak, hogy a legjobb döntést hozhasd meg. Az igényeidre és céljaidra legmegfelelőbb képzést fogjuk csak javasolni számodra. Képzéseink között számos egymásra épülés segíti, hogy a kezdeti tudásodnak megfelelő lépcsőről indulva juss a csúcsra.

Napi tevékenység mellett is

Időpontjaink szervezésénél figyelembe vesszük, hogy munka vagy iskolai tevékenység mellett is elvégezhetőek legyenek hétköznapi és hétvégi időbeosztás szerint. A tantermi képzések mellett az online szervezés is nagy segítségedre lehet, hogy megspórold az utazással járó időt és fáradtságot.

Prémium képzések neked

Gyakorlatorientált képzéseink keretében igyekszünk az optimális óraszámok mellett a maximumot nyújtani neked úgy, hogy pénztárcabarát legyen számodra. Részlefizetési konstrukciókkal, képzési hitel lehetőséggel és igénybe vehető kedvezményekkel támogatunk céljaid elérésében.

Tantermi képzés előnyei

A hagyományosan megszokott módon iskolánkban megtartott órákon vehetsz részt. A képzés ideje alatt személyesen tudsz kérdezni a képzésen résztvevő oktatótól. Ennek a képzési formának akkor van előnye számodra, ha jobban bízol a személyes előadás varázsában és a kölcsönös kommunikáció közvetlenebb formájában. Az oktatóterem atmoszférája jobban ráhangolhat az előadásra fókuszálni.

Online képzés előnyei

A tantermi képzésekkel ellentétben az oktatás online kapcsolat segítségével zajlik, de azonos módon valós időben. Tehát az online képzés keretében élő közvetítésben veszel részt, ahol lehetőséged van kérdezni az oktatótól. Nagy előnye ennek a képzési lehetőségnek, hogy megspórolhatod vele az időigényes közlekedést, illetve a saját otthonod kényelmét élvezheted az órák alatt.

Elmesélem, hogy miért jó nálunk tanulni

Türelmes, szakképzett oktatók

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a képzésen résztvevőink igényeit és a munkaerőpiac folyamatosan változó elvárásait. Ennek köszönhetően oktatóink számára is megadjuk a támogatást, hogy számodra is a legtöbbet nyújthassák.

Innovatív oktatás

A jelenlegi oktatási platformok komoly átalakuláson mentek át az elmúlt években. Büszkén kijelenthetjük, hogy mind a tantermi, mind az online oktatásban nyújtott minőségünk a legkorszerűbb szemléletek és igények mentén fejlődik.

Profi eszközök

Átadható tudásunk mellett a technikai eszközök használatában is megteszünk mindent, hogy profi minőséget biztosítsuk számodra és képzéseinken való részvételed problémamentes és élvezetes legyen.

Gyakori kérdések a tanfolyammal kapcsolatban

Meddig lehet jelentkezni az adott tanfolyami időpontra?

Az indulás előtt legkésőbb 1 héttel várjuk a jelentkezéseket. De ha sikerült eldöntened, hogy szeretnél részt venni a képzésen, akkor célszerű minél hamarabb leadni a jelentkezésed, mert előfordulhat, hogy betelik a csoport létszáma.

Van lehetőség részletfizetésre?

Természetesen van lehetőség részletfizetésre. A mértéke az időbeosztástól függ. 1 hónapnál hosszabb tanfolyamoknál havi kamatmentes részletfizetésre van lehetőség.

Hogyan kell fizetni a részleteket?

A havi részleteket minden hónap végig kell befizetni. Ezt megteheted az ügyfélszolgálatunkon készpénzben vagy bankkártyával, de ha szeretnéd, akkor választhatod az átutalást is.

Mi történik, ha nem tudok részt venni egy órán? Hogyan tudom pótolni?

Amennyiben van más futó tanfolyamunk, akkor ott pótolhatod, vagy az oktató elküldi mit vettek azon a napon, amikor nem voltál.

Kapunk-e jegyzetet, tankönyvet?

Elektronikusan letölthető jegyzeteket fogsz kapni. Ehhez a hozzáférést az első oktatási napon kapod meg. A jegyzetek díja benne van a képzés díjában.

Mennyire gyakorlatias a képzés?

Gyakorlatorientált képzéseket tartunk, így könnyen el tudod sajátítani az ismereteket. Otthoni gyakorlás is ajánlott.

Itt vagyunk

Az Árpád híd közelében vagyunk. Itt áll meg a 3-as metró, az 1-es villamos, illetve az alábbi buszok is: 26-os, 32-es, 34-es, 106-os. Az utcán parkolásra is van lehetőség, melynek a díja 450 Ft/óra.