Adatbázis-kezelés

SQL alapismeretek

Napjainkban adataink rendezett, kereshető kezelése elengedhetetlen feladat, akár céges, akár otthoni felhasználásban. A relációs adatbázisok biztosítják az adatok megfelelő tárolását, kereshetőségét, riportok és egyéb kimutatások létrehozását.

A relációs adatbázisok kezeléséhez szükséges az SQL (Standard Query Language) ismerete, mely kifejezetten a relációs adatbázisok kezelésére lett kifejlesztve.

A tanfolyam során a résztvevők megismerkednek az SQL lekérdezőnyelv alapjaival, így azt felhasználhatják a manapság elterjedt valamennyi adatbáziskezelő rendszerben (Oracle, Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, stb.). Természetesen a tanfolyam kitér az egyes adatbáziskezelőkben használatos alapvető, de különböző tényezőkre is.

Képzés díja:
89.000 Ft (áfamentes)
Képesítés:
tanúsítvány

Tovább a(z) SQL alapismeretek adatlapjára ››

MySQL tanfolyam

A MySQL adatbáziskezelő már indulása óta sikertörténet. A világ egyik legelterjedtebb és leggyorsabb ingyenesen felhasználható relációs adatbázismotorja. Elismertségét gyorsaságával, multiplatformos kialakításával és elsősorban az ingyenes változatával vívta ki, mely tökéletes alternatívát nyújtott mindenkinek a fizetős adatbáziskezelőkkel szemben.

A MySQL-t először a Sun 2008-ban, 2010-ben pedig a Sun-nal együtt az Oracle vette át, mely a világ egyik legismertebb adatbázismotorjának fejlesztője, nem mellesleg a Sun jogutódjaként a Java programozási nyelvet is ő fejleszti, így a MySQL biztos háttérrel rendelkezik és a Java alapú programok egyik fő adatbázismotorjává vált.

A MySQL sikerét jól tükrözi, hogy az opensource (nyílt forráskódú), adatbázist kezelő szoftverek és a weben üzemelő oldalak ugyancsak nagyrésze MySQL adatbázissal működik, köztük olyan „kisebb” adatbázist maguk mögött tudó és „kisebb” terheléssel rendelkező oldalak is mint a Facebook, LinkedIn, Pinterest, Tumblr, Twitter, Vimeo, Wikipedia, Wordpress és a YouTube.

A MySQL tehát kiváló választás lehet mindenkinek, akár céges, professzionális nagy terhelésű rendszerekről, akár egyszerű otthoni, vagy csak hobbi szintű adatbázis létrehozásról legyen szó.

Tanfolyamunkon a résztvevők megismerkedhetnek a MySQL adatbáziskezelő telepítésével, beállításaival, illetve a MySQL-re jellemző specifikus SQL utasításokkal és a MySQL speciálisabb területeivel is.

A tanfolyam az alapvető adatbázis-kezelési, SQL ismeretekre alapoz, így a résztvevőknek azokkal tisztában érdemes lenniük mielőtt ebbe a tanfolyamba belefognak.

Képzés díja:
89.000 Ft (áfamentes)
Képesítés:
tanúsítvány

Tovább a(z) MySQL tanfolyam adatlapjára ››

MSSQL tanfolyam

A Microsoft legelterjedtebb és legtöbbet felhasznált adatbázis kezelője az SQL Server. Az elterjedtségét a stabilitásának, a Microsoft által nyújtott háttértámogatásnak és a teljeskörű támogatottságának köszönheti.

Az SQL Server kifejezetten cégek, nagyméretű adatbázisainak kezelésére lett kifejlesztve, illetve természetesen a Microsoft alapú termékek elsődleges professzionális adatbáziskezelője is egyben.

Elterjedtségének további fontos tényezője, hogy a Microsoft felhő alapú technológiája a Microsoft Azure segítségével is kialakítható teljesértékű Microsoft SQL Server.

Összességében tehát az Microsoft SQL Server kiváló választás lehet kisebb és nagyobb cégeknek egyaránt, ha magasszintű támogatással, széleskörű kompatibilitással és teljeskörű stabilitással rendelkező adatbázis szervert szeretnének kialakítani.

Tanfolyamunkon a résztvevők megismerkedhetnek a Microsoft SQL Server adatbáziskezelő telepítésével, beállításaival, illetve a Microsoft SQL Server-re jellemző specifikus SQL lekérdező utasításokkal (Transact-SQL), a Microsoft SQL Server Management Studio (SSMS) használatával és a Microsoft SQL Server speciálisabb területeivel is.

A tanfolyam az alapvető adatbázis-kezelési, SQL ismeretekre alapoz, így a résztvevőknek azokkal tisztában érdemes lenniük mielőtt ebbe a tanfolyamba belefognak.

Képzés díja:
89.000 Ft (áfamentes)
Képesítés:
tanúsítvány

Tovább a(z) MSSQL tanfolyam adatlapjára ››