„Amíg a programokat emberek írják, nincs hibátlan program.” Ez a mondás a szoftverfejlesztés egy visszatérő problémáját mutatja be, mely fontossá és nélkülözhetetlenné emelte a szoftvertesztelői munkakört. Bár hibátlan program valóban nem létezik, a hibák számának jelentős csökkentésével a program megfelelően használhatóvá válik, és főként nem a felhasználó szenvedi el az ebből adódó esetleges kellemetlenségeket.

A szoftvertesztelő feladata, hogy megtervezze a hibafeltárás menetét, feltárja a hibákat, szakszerűen dokumentálja az eredményeket és megfelelően továbbítani tudja a fejlesztőknek. Junior szoftvertesztelő tanfolyamunkon e feladatok szakmai hátterét, lehetőségeit és folyamatait ismerheted meg egy olyan átfogó képzés keretében, mely elvégzését követően magabiztosan vetheted bele magad az információtechnológia világának eme hihetetlenül izgalmas területébe!

Jól képzett szoftvertesztelő szakemberekre – a folyamatosan erősödő digitalizáció következtében – egyre nagyobb szükség van a munkaerő-piacon, hiszen a fejlesztések száma egyre nő, a „felhasználói türelem” pedig egyre csökken. Emellett Junior szoftvertesztelő szakképesítésünk sikeres teljesítése esetén képesítő bizonyítvány szerezhető, így nem csak egy változatos és keresett terület szakembere lehetsz, hanem sikeres képesítő vizsga esetén államilag elismert képzés bizonyítványával vághatsz bele új szakmádba!
Már havi
75.000 Ft-tól
Központi elérhetőségeink
1139 Budapest Frangepán utca 3.
Telefon: 06-70-392-3720,

Junior szoftvertesztelő tanfolyam időpontok

2021.09.24.Délelőtti

Oktatási napok, időpontok péntek
09:00 - 16:00
Tervezett kezdés 2021.09.24.
(8 hónap)
Előleg 40.000 Ft
Részletfizetés 75.000 Ft / hó

2021.09.24.Online

Oktatási napok, időpontok péntek
09:00 - 16:00
Tervezett kezdés 2021.09.24.
(8 hónap)
Előleg 40.000 Ft
Részletfizetés 75.000 Ft / hó

Junior szoftvertesztelő tanfolyam alapadatai

A tanfolyam alapadatai

 • Képzés pontos megnevezése: Junior szoftvertesztelő tanfolyam
 • Képzés azonosító száma: 06134007
 • Tanfolyam helyszíne: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. vagy Online

A tanfolyam megkezdésének feltételei

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
 • Egészségügyi alkalmassági
  követelmények: Nem

 • Pályaalkalmassági követelmények: Nem
 • Ágazat megnevezése: Informatika és távközlés
Kártyás fizetési módok
Részletfizetés

A tanfolyam képzési díja fizethető egy összegben, két részletben vagy havi KAMATMENTES részletekben is.

Részletek

Kedvezményeink
 • RUANDER KLUB – kedvezmény – 10%
 • Álláskereső – kedvezmény – 10%
 • Csoportos kedvezmény – 15%
 • Diákkedvezmény – 10%
 • Kismama kedvezmény – 10%

Junior szoftvertesztelő tanfolyam moduljai

1. IKT alapismeretek

A tanfolyamot egy kis hardveres és szoftveres bemelegítéssel kezdjük, hiszen a számítógép kezelése nem egyenértékű annak ismeretével is. A modul keretében azokat a kulcspontokat érintjük, melyek a tesztelés megfelelő levezetéséhez szükségesek.

2. SQL Alapok

Minden nagy szoftverrendszer adatbázisokat használ a benne kezelt adatok tárolására, szűrésére. Az adatbázisok megismerése kulcsfontosságú ahhoz, hogy a teszteket megfelelően végig tudjuk vezetni, hiszen a szoftver adatbázis kapcsolati logikáját is tudnunk kell tesztelni. Mindezek mellett az adatbázisokat saját munkánk megsegítésére is használhatjuk a későbbiekben, hiszen vezethetünk bennük tesztelési naplókat, eredményeket is.

3. Programozás architekturális alapjai

Szoftvertervezőként nem kell értenünk a programozáshoz, azonban a programot felépítő egységeket és az alapvető logikát át kell látnunk. A harmadik modul keretében ezeket tanuljuk meg, hogy a tesztelés során érthetőek legyenek számunkra olyan alapfogalmak, mint például az alprogram, vagy az osztály.

4. Szoftvertechnológia

Miután már megtanultuk hogyan épül fel egy szoftver, melyek az alapvető építőkövei, meg kell ismerkednünk a tervezési és projekt-lebonyolítási logikával. Ez nem csak a fejlesztők feladata, hiszen egy tesztelőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a projekt melyik fázisában milyen feladatokat kell elvégeznie – függően az alkalmazott fejlesztési modelltől.

5. Szoftvertesztelés

Elérkeztünk a tanfolyam legizgalmasabb részéhez, magához a szoftverteszteléshez. E modulhoz megérkezve már minden szükséges ismeretünk és tudásunk megvan ahhoz, hogy hatékonyan vágjunk bele képzésünk csúcspontjába, melynek során megismerjük a szoftvertervezés fogalmait, működését, típusait és lehetőségeit!

6. Verziókezelő és projektvezető eszközök

Tanfolyamunk utolsó moduljának kezdetekor már tisztában vagyunk a szoftverprojektek lefutásával, melynek kapcsán látni fogjuk, hogy a mai szoftverek milyen hatalmasak és összetettek. Ennek következménye, hogy a fejlesztők különböző projektvezető és verziókezelő rendszereket használnak annak érdekében, hogy ne vesszenek el a program egyes mérföldkövei, verziói között. A projekt aktív részeseként a tesztelőnek is fontos ismerni ezeket a rendszereket és eligazodni működésükben.

A tanfolyamokat indítani a fentebb kiírt tervezett időpontokban megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot későbbi kezdésre módosítjuk.

Miért gyere hozzánk

Elmesélem, hogy miért jó nálunk tanulni

 • Türelmes, szakképzett oktatók

  Nem csak az oktatásban nagy tapasztalattal rendelkező tanároktól tanulhatsz, de a szakmájukban is kiváló szakemberek is, így naprakész tudással rendelkeznek az adott témakörökben.

 • Innovatív oktatás

  Sok iparágról elmondhatjuk, hogy gyorsan fejlődik, de a leggyorsabban az informatika. A Ruandernél ezért különös figyelmet fordítunk arra, hogy oktatóinktól a lehető legfrissebb, és legmagasabb minőségű tudást sajátíthasd el.

 • Profi eszközök

  Minden egyes tantermünkben modern eszközökkel találkozhatsz, amelyek teljes mértékig megfelelnek a kor követelményeinek. Továbbá a termek légkondicionáltak és minden tanulást segítő eszközzel felszereltek.

Gyakori kérdések a tanfolyammal kapcsolatban

 • Meddig lehet jelentkezni az adott tanfolyami időpontra?

  Az indulás előtt legkésőbb 1 héttel várjuk a jelentkezéseket. De ha sikerült eldöntened, hogy szeretnél részt venni a képzésen, akkor célszerű minél hamarabb leadni a jelentkezésed, mert előfordulhat, hogy betelik a csoport létszáma.

 • Mi történik, ha nem tudok részt venni egy órán? Hogyan tudom pótolni?

  Amennyiben van más futó tanfolyamunk, akkor ott pótolhatod, vagy az oktató elküldi mit vettek azon a napon, amikor nem voltál.

 • Van lehetőség részletfizetésre?

  Természetesen van lehetőség részletfizetésre. A mértéke az időbeosztástól függ. 1 hónapnál hosszabb tanfolyamoknál havi kamatmentes részletfizetésre van lehetőség.

 • Kapunk-e jegyzetet, tankönyvet?

  Elektronikusan letölthető jegyzeteket fogsz kapni. Ehhez a hozzáférést az első oktatási napon kapod meg. A jegyzetek díja benne van a képzés díjában.

 • Hogyan kell fizetni a részleteket?

  A havi részleteket minden hónap végig kell befizetni. Ezt megteheted az ügyfélszolgálatunkon készpénzben vagy bankkártyával, de ha szeretnéd, akkor választhatod az átutalást is.

 • Mennyire gyakorlatias a képzés?

  Gyakorlatorientált képzéseket tartunk, így könnyen el tudod sajátítani az ismereteket. Otthoni gyakorlás is ajánlott.

Itt vagyunk

Az Árpád-híd közelében vagyunk. Itt áll meg a 3-as metró, az 1-es villamos, illetve az alábbi buszok is: 26-os, 32-es, 34-es, 106-os. Az utcán parkolásra is van lehetőség, melynek a díja 265 Ft/óra.

Tanfolyam helyszíne

 • Címünk
  1139 Budapest,
  Frangepán utca 3. (1. emelet)

Ügyfélszolgálat

 • Ügyfélfogadás, beiratkozás
  H-P: 09:00-16:00

Elérhetőségeink