ÜNNEPI
NYITVATARTÁS

Általános nyitvatartási rend:

Hétfőtől - Péntekig: 08:00-15:00

Az alábbi időszakban az oktatás szünetel és ügyfélszolgálatunk ZÁRVA tart:

2024.05.18. és 2024.05.20-e között

Kellemes ünnepeket kíván a RUANDER csapata!

Junior szoftvertesztelő tanfolyam

A jelenlegi modern világában a szoftverek megbízhatósága kulcsfontosságú minden vállalat számára. A szoftvertesztelők fontos szerepet játszanak ebben, hiszen ők azok, akik felfedezik a hibákat és biztosítják, hogy a felhasználók zökkenőmentesen használhassák a programokat. Ha szeretnél részese lenni ennek az izgalmas szakmának, akkor csatlakozz hozzánk!
Miért válaszd a képzésünket?
Rugalmas online képzés: teljes mértékben online, így bárhonnan, bármikor részt tudsz venni az oktatáson. Ha nem tudsz minden alkalommal részt venni, ne aggódj, minden anyag visszanézhető.
Akkreditáció és Tanúsítvány: Képzésünk nem csak a szükséges elméleti és gyakorlati tudást nyújtja, és készít fel a szakmai vizsgára, de beleépítettük az ISTQB CTFL hivatalos tananyagát is, amely magában foglalja a hivatalos magyar nyelvű akkreditált tananyagot, így ISTQB vizsgára is tudsz jelentkezni, nemzetközileg elismert képesítést szerezhetsz.
Tapasztalt Oktatók: Oktatóink nem csak hogy minősített vizsgával rendelkeznek, de évekig tartó szoftvertesztelési tapasztalatot is magukénak tudhatnak. Szakértelmükkel és gyakorlati tudásukkal segítenek neked a legmagasabb szintű felkészülésben.
Hivatalos ISTQB Képzőközpont: Mint hivatalos ISTQB képzőközpont, garantáljuk, hogy képzésünk megfelel a legmagasabb szakmai standardoknak és elvárásoknak.
Csatlakozz hozzánk, és lépj be a szoftvertesztelők izgalmas világába, ahol Te is hozzájárulhatsz a szoftverek tökéletesítéséhez!
A jelenlegi modern világában a szoftverek megbízhatósága kulcsfontosságú minden vállalat számára.
A szoftvertesztelők fontos szerepet játszanak ebben, hiszen ők azok, akik felfedezik a hibákat és biztosítják, hogy a felhasználók zökkenőmentesen használhassák a programokat.
Ha szeretnél részese lenni ennek az izgalmas szakmának, akkor csatlakozz hozzánk!

Miért válaszd a képzésünket?

 • Rugalmas online képzés: teljes mértékben online, így bárhonnan, bármikor részt tudsz venni az oktatáson. Ha nem tudsz minden alkalommal részt venni, ne aggódj, minden anyag visszanézhető.
 • Nemzetközi Akkreditáció: képzésünk nem csak a szükséges elméleti és gyakorlati tudást nyújtja, és készít fel a szakképesítő vizsgára, de beleépítettük az ISTQB CTFL hivatalos tananyagát is, amely magában foglalja a hivatalos magyar nyelvű akkreditált tananyagot, így ISTQB vizsgára is tudsz jelentkezni, nemzetközileg elismert képesítést is szerezhetsz.
 • Tapasztalt Oktatók: oktatóink minősített vizsgával rendelkeznek, sőt évekig tartó szoftvertesztelési tapasztalatot is magukénak tudhatnak. Szakértelmükkel és gyakorlati tudásukkal segítenek neked a legmagasabb szintű felkészülésben.
 • Hivatalos ISTQB Képzőközpont: mint hivatalos ISTQB képzőközpont, garantáljuk, hogy képzésünk megfelel a legmagasabb szakmai standardoknak és elvárásoknak.
Csatlakozz hozzánk, és lépj be a szoftvertesztelők izgalmas világába, ahol Te is hozzájárulhatsz a szoftverek tökéletesítéséhez!

Erre a tanfolyamra igénybe veheted az akár 0%-os Képzési Hitelt!
A Képzési Hitelről bővebben: ITT olvashatsz.

Már havi

86.000 Ft-tól Központi elérhetőségeink:
1139 Budapest
Frangepán utca 3.
Telefon: 06-70-604-2060
E-mail:

Foglalj helyet nálunk

Képzéseinket modern és kényelmes környezetben élvezheted.

Junior szoftvertesztelő tanfolyam időpontjai

Junior szoftvertesztelő tanfolyam Vizsgainformáció

Segítünk eljutni a bizonyítványod megszerzéséig.
A tanfolyam végén összehangoljuk a vizsgaközponttal a vizsgaidőpontot, hogy a tanfolyam befejezését követő három hónapon belül vizsgázni tudj.
Biztosítunk, hogy a vizsga időtartama egy napnál nem hosszabb, és az oktatóközpontunkban szervezzük meg.

Ha nálunk végezted el a képzést garantáljuk, hogy a legjobb felkészülésben részesülsz, ami maximalizálja sikerességedet a vizsgán.

A képesítő vizsga díja: 68.000 Ft

A tanfolyamokat indítani a fentebb kiírt tervezett időpontokban megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot későbbi kezdésre módosítjuk.

4.9 Kiváló 317 vélemény

Így zajlik online előadásunk

A tantermi oktatásnak megfelelően tanulhatsz az élő online közvetítésekkel. Kényelmesen otthonról, vagy akár utazás közben is.

Segítünk az indulásban!

Kattints ide az online oktatás megkezdéséhez szükséges útmutatóhoz. Tanulmányozd át miként csatlakozhatsz könnyedén oldalunkról ingyen letölthető program segítségével.

Junior szoftvertesztelő tanfolyam alapadatai

 • Képzés pontos megnevezése: Junior szoftvertesztelő tanfolyam
 • Képzés azonosító száma: 06134007
 • Tanfolyam helyszíne: Online, vagy 1139 Budapest, Frangepán utca 3.

Junior szoftvertesztelő tanfolyam megkezdésének feltételei

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
 • Egészségügyi alkalmassági követelmények: Nem

Kártyás fizetési módok

 • MasterCard, Maestro
 • Visa, Visa Electron
 • Union Pay
 • V Pay
 • OTP Bank

 

Részletfizetés

A tanfolyam képzési díja fizethető egy összegben, két részletben vagy havi KAMATMENTES részletekben is, amennyiben a képzési idő meghaladja az 1 hónapot.

Ezt a lehetőséget minden résztvevőnek biztosítjuk.

Kedvezményeink

 • RUANDER KLUB kedvezmény – 10%
 • Álláskereső kedvezmény – 10%
 • Diákkedvezmény – 10%
 • Kismama kedvezmény – 10%Részletek >

Neked ajánljuk még

Junior szoftvertesztelő tanfolyam moduljai

1. IKT alapismeretek

A tanfolyamot egy kis hardveres és szoftveres bemelegítéssel kezdjük, hiszen a számítógép kezelése nem egyenértékű annak ismeretével is. A modul keretében azokat a kulcspontokat érintjük, melyek a tesztelés megfelelő levezetéséhez szükségesek.

2. SQL Alapok

Minden nagy szoftverrendszer adatbázisokat használ a benne kezelt adatok tárolására, szűrésére. Az adatbázisok megismerése kulcsfontosságú ahhoz, hogy a teszteket megfelelően végig tudjuk vezetni, hiszen a szoftver adatbázis kapcsolati logikáját is tudnunk kell tesztelni. Mindezek mellett az adatbázisokat saját munkánk megsegítésére is használhatjuk a későbbiekben, hiszen vezethetünk bennük tesztelési naplókat, eredményeket is.

3. Programozás architekturális alapjai

Szoftvertervezőként nem kell értenünk a programozáshoz, azonban a programot felépítő egységeket és az alapvető logikát át kell látnunk. A harmadik modul keretében ezeket tanuljuk meg, hogy a tesztelés során érthetőek legyenek számunkra olyan alapfogalmak, mint például az alprogram, vagy az osztály.

4. Szoftvertechnológia

Miután már megtanultuk hogyan épül fel egy szoftver, melyek az alapvető építőkövei, meg kell ismerkednünk a tervezési és projekt-lebonyolítási logikával. Ez nem csak a fejlesztők feladata, hiszen egy tesztelőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a projekt melyik fázisában milyen feladatokat kell elvégeznie – függően az alkalmazott fejlesztési modelltől.

5. Szoftvertesztelés

Elérkeztünk a tanfolyam legizgalmasabb részéhez, magához a szoftverteszteléshez. E modulhoz megérkezve már minden szükséges ismeretünk és tudásunk megvan ahhoz, hogy hatékonyan vágjunk bele képzésünk csúcspontjába, melynek során megismerjük a szoftvertervezés fogalmait, működését, típusait és lehetőségeit!

6. Verziókezelő és projektvezető eszközök

Tanfolyamunk utolsó moduljának kezdetekor már tisztában vagyunk a szoftverprojektek lefutásával, melynek kapcsán látni fogjuk, hogy a mai szoftverek milyen hatalmasak és összetettek. Ennek következménye, hogy a fejlesztők különböző projektvezető és verziókezelő rendszereket használnak annak érdekében, hogy ne vesszenek el a program egyes mérföldkövei, verziói között. A projekt aktív részeseként a tesztelőnek is fontos ismerni ezeket a rendszereket és eligazodni működésükben.

Betölthető munkakörök

A hazai informatikai munkaerőpiac sok ezer fejlesztőnek kínál munkalehetőséget. A szoftverfejlesztés azonban nem csak programozásból áll, hanem a készülő szoftver folyamatos tesztelését végző tesztelők munkáját is igényli. A tesztelői tevékenység bármely nyelven fejlesztett szoftver esetében egyformán szükséges, így az egyes alkalmazástípusok esetében preferált nyelvtől függetlenül szükségesek a teszteléshez magas szinten értő szakemberek. A szoftverek minőségét folyamatosan biztosítani kell, hiszen a hibásan üzembe állított szoftverek mérhető gazdasági és erkölcsi károkat képesek okozni. A megírt szoftverek üzemeltetése során előkerülő meghibásodások, a szoftverek funkcionális továbbfejlesztése, az új üzleti és nem funkcionális igények kielégítése, további tesztelési feladatokat is jelent az IT iparban.

Vizsgatevékenységek

A képzés sikeres teljesítését követően akkreditált vizsgaközpontnál államilag elismert képesítő bizonyítvány szerezhető.

A vizsgára bocsátás feltétele: a szakmai képzés követelményeinek igazolásáról a képző intézmény által, a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben kiállított tanúsítvány.

A Debreceni Regionális Független Vizsgaközponttal együttműködve bonyolítjuk le a Junior szoftvertesztelő képesítő vizsgát. A vizsgadíj összege 70.000 Ft, amelyet a vizsgázóknak a vizsgaközpontnak kell átutalniuk. Fontos megjegyezni, hogy a képzés díja nem tartalmazza ezt az összeget.

A vizsgafolyamat további részleteivel kapcsolatban keresd oktatásszerveződet!

Írásbeli vizsga
A vizsgatevékenység megnevezése: Szoftvertesztelői ismeretek
A vizsgatevékenység, vagy részeinek leírása: Az írásbeli vizsga kérdéseit a következők szerint kell összeállítani:
Kérdések: 40 db feleletválasztásos tesztkérdés
A kérdések megoszlása:
3 db tesztkérdés Linux ismeretekből
3 db tesztkérdés Verziókezelési ismeretekből
3 db tesztkérdés a szoftverarchitektúra ismereteiből
3 db tesztkérdés SQL ismeretekből
28 db tesztkérdés a szoftvertesztelés elméleti ismereteiből
A feleletválasztásos tesztkérdéseket úgy kell kialakítani, hogy egyetlen helyes válaszlehetőség legyen lehetséges.

A vizsgatevékenység végrehajtására rendelkezésre álló időtartam: 90 perc
A vizsgatevékenység aránya a teljes képesítő vizsgán belül: 50%

A vizsgatevékenység értékelésének szempontjai:
Az írásbeli vizsgát a következők szerint kell értékelni: Maximálisan elérhető pontszám/százalék: 100 pont/100%
3 db tesztkérdés Linux ismeretekből - (3x2,5 pont) 7,5%
3 db tesztkérdés Verziókezelési ismeretekből - (3x2,5 pont) 7,5%
3 db tesztkérdés a szoftverarchitektúra ismereteiből - (3x2,5 pont) 7,5%
3 db tesztkérdés SQL ismeretekből - (3x2,5 pont) 7,5%
28 db tesztkérdés a szoftvertesztelés elméleti ismereteiből - (28x2,5 pont) 70%
Egyéb értékelési szempontok az írásbeli vizsgaértékeléssel kapcsolatban:
Helyes válasz 2,5 pontot ér, a helytelen válasz 0 pontot ér.
A rossz válasz megjelölésért pontlevonás nem jár.

A vizsgatevékenység akkor eredményes, ha a vizsgázó a megszerezhető összes pontszám legalább 51%-át elérte.

Projektfeladat
A vizsgatevékenység megnevezése: Gyakorlati tesztelési feladatok számítógépen
A vizsgatevékenység, vagy részeinek leírása: A vizsgafeladat 5 db önálló tesztelői feladatból áll.
Statikus tesztelés: A vizsgázó maximum 8-10 oldalas szöveges szoftver specifikációt kap (megfelelő ábrákkal kiegészíthető), amelyben hibák (logikai, szemantikai) vannak elrejtve. A vizsgázó feladata a dokumentum átolvasása, a hibák megtalálása, illetve a hibák dokumentálása az azonosításhoz szükséges mértékben.
Tesztesetek készítése specifikáció alapján: A vizsgázó egy szoftver architektúrájának és 4-5 funkciójának részletes specifikációját kapja meg szöveges leírás formájában (megfelelő ábrákkal kiegészíthető). A vizsgázó feladata, hogy a specifikáció alapján, a funkciók működését tesztelni képes tesztesetek fogalmazzon meg, illetve dokumentálja azokat (szükség esetén a tesztesetek bemeneti adatainak meghatározása is lehetséges kiegészítő feladat).
Tesztesetek készítése struktúra alapján: A vizsgázó egy hipotetikus szoftver vezérlési folyamatának részletét kapja meg folyamatábra (UML aktivitási diagram) és szöveges kiegészítés formájában. A vizsgázó feladata, hogy a folyamatábra alapján megfogalmazza a teszteseteket és meghatározza a tesztesetek bemenő adatait oly módon, hogy azok a kiírásban megadott lefedettségeket megvalósítsák.
✦ Szabványos hibajegy létrehozása: A vizsgázó feladata egy szoftver tesztelése során lefuttatott teszteset és az észlelt, dokumentált anomáliák ismeretében, a szükséges kellékkel ellátott hibajegyezék kiállítása.
SQL lekérdezések készítése: A vizsgázó feladata több SQL lekérdezés megírása szöveges feladatleírás alapján. A vizsgázó az adatbázis sémát, azaz a táblákat, benne az adatokat, valamint ezek szöveges leírását készen kapja. Ezek alapján kell az SQL lekérdezést megírnia.

A vizsgatevékenység végrehajtására rendelkezésre álló időtartam: 180 perc
A vizsgatevékenység aránya a teljes képesítő vizsgán belül: 50%

A vizsgatevékenység értékelésének szempontjai:
Maximálisan elérhető pontszám/százalék: 100 pont/100%
Minden feladat tökéletes megoldásával 20-20 pont szerezhető.
A vizsgafeladatok célja annak megállapítása, hogy a vizsgázó a részére átadott szoftver specifikációkat, leírásokat, folyamatábrákat, összefoglalva a tipikus szoftver dokumentációkat képes értelmezni, azokból kiindulva, arra támaszkodva alkalmazni tudja a szoftver tesztelési technikákat és meg tudja fogalmazni a kívánt teszteseteket, dokumentálni tudja a szoftvertesztelések folyamatát.

A vizsgázót a következő szempontok szerint kell értékelni:
Statikus tesztelés – 20 pont/20% (Az értékelés az elrejtett hibák/megtalált hibák arányában történik.)
Tesztesetek készítése specifikáció alapján – 20 pont/20% (Az értékelés az összes szükséges teszteset/megfogalmazott tesztesetek számának arányában történik.)
Tesztesetek készítése struktúra alapján – 20 pont/20% (Az értékelés a kiírásban megadott lefedettség/a vizsgázó által elért lefedettség arányában történik.)
Szabványos hibajegy létrehozása – 20 pont/20% (Az értékelés az összes hibajegy/a vizsgázó által megfelelően dokumentált hibajegyek számának arányában történik.)
SQL lekérdezések készítése – 20 pont/20% (Az SQL lekérdezéseket úgy kell ellenőrizni, hogy szintaktikailag helyesek-e, valamint az elvárt adatokat adják-e vissza.)

A vizsgatevékenység akkor eredményes, ha a vizsgázó a megszerezhető összes pontszám legalább 51%-át elérte.

Junior szoftvertesztelő tanfolyam részletes tematika

1. IKT alapismeretek

Számítógép hardveres felépítése

Az alapvető hardverek működése

Perifériák és azok kezelhetősége

Alapvető matematikai ismeretek

Matematikai logika

Operációs rendszer ismeretek

 • Windows operációs rendszer alapvető kezelése
 • Windows eszközeinek ismerete a szoftverfejlesztéshez kapcsolódóan (Eseménynapló, Időzítők, Teljesítmény mérők)
 • Linux operációs rendszer alapvető kezelése
 • Linux operációs rendszer ismerete a szoftverfejlesztéshez kapcsolódóan (Log-ok elérése, CRON időzítés, performance counter-ek)

Virtualizációs technológiák

 • Gépek virtualizációja
 • Programok és környezetek virtualizációja

2. SQL alapok

Adatbázisok történelme, fejlődése

 • Mik az adatbázisok
 • Fejlődésük
 • Felhasználásuk kulcspontjai

A különböző adatbázismotorok áttekintése, telepítési lehetőségeik, főbb felhasználási területeik

Relációs adatbázisok alapjai

 • Alapfogalmak
  • Inkonzisztencia
  • Redundancia
 • Elemek
  • Entitások
  • Attribútumok
  • Attribútumok tulajdonságai
 • Normalizálás
  • 1. normálforma
  • 2. normálforma
  • 3. normálforma
  • Boyce-Codd normálforma
 • ER (Entity-Relationship) diagram
  • Létrehozása, értelmezése, szabályai
 • Gyakorlati megvalósítás
  • Adatbázisok
  • Táblák
  • Rekordok
  • Kapcsolatok

Az SQL nyelv alapjai

 • Kifejlődése, fontossága
 • Részegységei
  • DDL (Data Definition Language)
  • DML (Data Manipulation Language)
  • DQL (Data Query Language)
  • DCL (Data Control Language)
 • DDL nyelv részei
  • Az adatbázis szerkezeti felépítése
  • Adatbázis, tábla, nézettábla, esemény indítók létrehozása (CREATE)
  • Adatbázis, tábla, nézettábla, esemény indítók módosítása (ALTER)
  • Adatbázis, tábla, nézettábla, esemény indítók törlése (DROP)
 • DML nyelv részei
  • Az adatbázis adatainak kezelése
  • Adatok beszúrása (INSERT)
  • Adatok módosítása (UPDATE)
  • Adatok törlése (DELETE)
 • DQL nyelv részei
  • Az adatbázis adatainak kiolvasása, megjelenítése
  • Adatbázis szerkezetének megtekintése (SHOW)
  • Adatok lekérdezése táblából, nézettáblából (SELECT)
 • DCL nyelv
  • Az adatbázis jogok kiosztása
  • Adatbázis jogok biztosítása (GRANT)
  • Adatbázis jogok megtagadása (REWOKE)

Komplexebb lekérdezések

 • Egybeágyazott lekérdezések
 • Több táblás lekérdezések (JOIN)

Betekintés a tranzakciós adatbázisok működésébe

 • Tranzakció lényege, működése
 • ACID elvek
 • TCL (Transaction Control Language) nyelv részei
  • Különböző adatbáziskezelők tranzakciókezelésének áttekintése

3. A programozás architekturális alapjai

Programozás történelme

Programnyelv generációk

Programnyelv fogalma, csoportosíthatósága

Strukturált programozás alapfogalmai

 • Adatok tárolása programban
 • Adatszerkezetek
  • Adatszerkezetek csoportosítása
 • Típusok
  • Típus fogalma
  • Programozási nyelvek típusossága
  • Alapvető adattípusok
 • Vezérlési szerkezetek
  • Elágazások
  • Ciklusok

Algoritmusok fogalma / felhasználása

Programozási technikák / paradigmák

 • Procedurális programozás
  • Alprogramok és azok feladata
  • A felépítés logikája, szabályai
 • Objektum-orientált programozás
  • Osztályok típusai, felépítése és feladatkörei
  • Interface feladata
  • Események – az Esemény vezérelt programozás alapjai
  • Csomagok, névterek és azok értelme
  • A paradigma alapelvei:
   • Valós-világ modell
   • Alapvető követelmények
   • S.O.L.I.D. elvek
  • A felépítés logikája, szabályai
 • Prototípus-oreintált programozás
  • Prototípusok felépítése
  • Objektum-orientáció és prototípus-orientáció összehasonlítása

Erőforrások és kódbázisok

 • Programok függőségei
 • Külső kódállományok (pl.: SO, DLL, JAR stb.)
 • Külső erőforrások (fájlok, adatbázisok, szolgáltatások)

Konfigurációs állományok

4. Szoftvertechnológia

Bevezetés

Történelmi visszatekintés – miért fontos a szoftverek tervezése

 • Szoftverkrízis és annak kialakulásának oka
 • A krízis hatásai

Szoftverprojekt elemei

 • Analízis – követelményfeltárás
 • Tervezés
 • Fejlesztés
 • Tesztelés
 • Követés

Szoftverprojekt költségei

 • Egy szoftverprojekt általános költségvetése

Szoftver, mint termék előállítása

 • Általános alapelvek

Projekt modellezési alapok / technikák

 • Modellek felépítése, modellek alapvetései
 • Alapvető modellek:
  • Vízesés (Waterfall)
  • Evolúciós (Evolutional)
  • Formális (Formal)
 • Iterációs modellek
  • A szoftverprojekt mint körfolyamat
  • Inkrementális fejélesztés (Incremental development)
   • Alapvető megállapításai, szabályai
   • Gyakorlati megvalósítások
    • RAD (Rapid Application Development)
    • Agilis szoftverfejlesztés (Agile development)
     • SCRUM, XP, AM stb.
     • Spirális fejlesztés
      • Alapvető megállapításai, szabályai
      • Gyakorlati megvalósítások
       • Boehm spirál

Tervezés általános elvei

 • A tervezéshez használt szabályok, mérőszámok

Tervezés eszközei

 • Tervezési alapok és kategóriák
  • Adatszerkezet orientált tervezés
  • Adatfolyam orientált tervezés
  • Objektum-orientált tervezés
  • Általános tervezés
 • UML (Unified Modelling Language)
  • Tulajdonságok, előnyök, hátrányok
  • Felhasználási területek
  • Főbb diagramok felépítése és feladata
   • Struktúrát modellező diagramok (UML Structural)
    • Csomag diagram (Package diagram)
    • Osztály diagram (Class diagram)
    • Objektum diagram (Object diagram)
    • Komponens diagram (Component diagram)
    • Telepítési diagram (Deployment diagram)
    • Viselkedést modellező diagramok (UML Behavioral)
     • Használatieset diagram (Use Case diagram)
     • Állapotgép diagram (State Machine diagram)
     • Szekvencia diagram (Sequence diagram)
     • Aktivitás diagram (Activity diagram)
     • Időzítés diagram (Timing diagram)

Sparx Systems - Enterprise Architect használata

 • Az Enterprise Architect általános megismerése
  • Felépítés és nézet
  • Működés
  • Licence-elés
 • Projektek indítása
  • Absztrakciós nézetek használata
  • Diagramok absztrakciós szintekhez rendelése
  • Diagramok készítésének gyakorlata

Szoftverdokumentáció

 • A tervezet dokumentációba öntése
 • Dokumentációk típusai:
  • Felhasználói dokumentáció
  • Fejlesztői dokumentáció
 • Dokumentáció automatizált létrehozása
 • Szoftver csontvázának automatikus generálási lehetősége

5. Szoftvertesztelés

A tesztelés alapjai

 • A tesztelés meghatározása
 • A tesztelés szükségessége
 • A tesztelés előnyei és céljai
 • A tesztelés alapelvei
 • Teszttevékenységek
  • Teszttervezés
  • Tesztfelügyelet és irányítás
  • Tesztelemzés
  • Tesztmegvalósítás és végrehajtás
  • Tesztlezárás
 • A hiba fogalma
 • A hiba típusai
  • Emberi eredetű hiba
  • Hiba
  • Hibás működés
 • Tesztelés a szoftver életciklusán át
 • Tesztelés a hagyományos fejlesztési modellekben
 • Tesztszintek
  • Egységteszt
  • Integrációs teszt
  • Rendszerteszt
  • Elfogadási teszt
 • Teszttípusok
  • Funkcionális teszt
  • Nemfunkcionális teszt
  • Strukturális teszt
  • Változásalapú teszt

Tesztelési technikák

 • Statikus tesztelés
  • Felülvizsgálat
 • Dinamikus tesztelés
  • Feketedoboz technikák
   • Ekvivalenciapartícionálás
   • Határérték-elemzés
   • Döntési tábla tesztelés
   • Állapotátmenet tesztelés
   • Használati eset tesztelés
  • Fehérdoboz technikák
   • Utasítástesztelés és -lefedettség
   • Döntési tesztelés és - lefedettség
  • Tapasztalat alapú technikák
   • Hibasejtés
   • Felderítő tesztelés
   • Ellenőrzőlista alapú tesztelés
 • Statikus vs. dinamikus tesztelés

Agilis fejlesztés/tesztelés

 • Agilis vs. hagyományos fejlesztés
 • Agilis Kiáltvány
 • Agilis alapelvek
 • Teljes csapat megközelítés
 • User Story
 • Retrospektívák
 • Agilis modellek
  • Scrum
  • Kanban
  • XP
 • Tesztpiramis

Tesztelői szerepkörök, tesztmenedzsment

 • Tesztelő
  • A tesztelő szerepe és feladatai
   • Tesztesetek készítése
   • Tesztek futtatása
   • Hibajegyek kezelése
   • Dokumentáció készítés
 • Tesztmérnök
 • Tesztmenedzser
 • A tesztmenedzsment elemei
  • Tesztterv
  • Tesztstratégia
  • Tesztbecslés
  • Metrikák
  • Kockázatkezelés

Teszteszközök és tesztelés a gyakorlatban

 • Teszteszközök használatának előnyei
 • Teszteszközök csoportosítása
 • Tesztautomatizálási alapelvek
 • Eszközválasztási szempontok
 • Teszteszköz szervezeti bevezetése
  • Pilot
 • Tesztelés a gyakorlatban
  • Unit Test
  • Hibajegykezelés
  • Test Driven Development
  • Behaviour Driven Development
   • Specflow
  • Pair Testing
  • Selenium
   • Selenium IDE
   • Rögzítés, visszajátszás, naplózás
   • Selenium WebDriver

6. Verziókezelő és projektvezető eszközök

Verziókezelés lényege, alapjai

Verziókezelő rendszerek típusai, működése

A Git verziókezelő megismerése

 • Felépítése
 • Parancssoros vezérlése (Git Bash)
 • lehetséges GUI kiegészítések (pl.: Git GUI stb.)
 • Beépülő modulok IDE-khez (pl.: Visual Studio Git Extension stb.)

Git alapú verziókezelő rendszerek és szerverek megismerése

 • GitHub
  • Felhasználása, működése
 • Atlassian Bitbucket
  • Felhasználása, működése

SVN megismerése, rövid betekintés

Projektkezelés lényege

A verziókezelés és projektvezetés különbségei és közös pontjai

 • Meddig elég a verziókezelés és mikortól kell projektkezelés?

Microsoft TFS (Team Foundation Services)

 • A projekt és csapatmenedzsment kulcspontjai TFS-ben
 • A rendszer alapvető konfigurálása
 • A TFS Git alapú működésének teljes átnézése

Atlassian JIRA

 • Az ügy és projektmenedzsment JIRA-ban

A rendszer alapvető konfigurálása és használata

A szoftvertesztelő szakember legfőbb tevékenysége az üzleti elemzők és szoftverkészítő szakemberek folyamatban lévő fejlesztéseinek vagy kifejlesztett alkalmazásainak, szoftvereinek vizsgálata, ellenőrzött körülmények között végzett kipróbálása, tesztelése. Feladatát annak érdekében végzi, hogy az esetleges szoftverhibák a fejlesztési folyamat lehető legkorábbi fázisában javításra kerülhessenek. A szoftvertesztelő szakember szaktudásával segíti a fejlesztői munka folyamatait is. A szoftvertesztelő szakember terveket készít a teszteléshez, melyekben - az adott szoftver kockázatelemzését követően (a szoftver alkalmazási területe jelentősen befolyásolja a tesztelés mélységét és mértékét) - teszteseteket állít össze, majd a tesztelés során ezeket lefuttatja és az eredményeket elemzi. Az eltérő típusú hibák kiszűrésére megfelelő tesztelési technikákat választ és alkalmazza azokat. Pontosan dokumentálja a teszteléseket, hibalistákat és összefoglaló jelentéseket állít össze, melyeket a javítás támogatására átad a szoftverfejlesztőknek. A szoftvertesztelő szakember tevékenysége és eredményei támogatják a döntéshozatalt, hogy az adott szoftver mikor bocsátható ki, mikor áll készen a felhasználásra.

Miért gyere hozzánk

Résztvevői elégedettség mellett további 3 érv szól mellettünk

Rugalmas ügyfélszolgálat

Munkatársaink készséggel támogatnak, hogy a legjobb döntést hozhasd meg. Az igényeidre és céljaidra legmegfelelőbb képzést fogjuk csak javasolni számodra. Képzéseink között számos egymásra épülés segíti, hogy a kezdeti tudásodnak megfelelő lépcsőről indulva juss a csúcsra.

Napi tevékenység mellett is

Időpontjaink szervezésénél figyelembe vesszük, hogy képzéseink munka vagy iskolai tevékenység mellett is elvégezhetőek legyenek hétköznapi és hétvégi időbeosztás szerint. A tantermi képzések mellett az online szervezés is nagy segítségedre lehet, hogy megspórold az utazással járó időt és fáradtságot.

Prémium képzések neked

Gyakorlatorientált képzéseink keretében igyekszünk az optimális óraszámok mellett a maximumot nyújtani neked úgy, hogy pénztárcabarát legyen számodra. Részlefizetési konstrukciókkal, képzési hitel lehetőséggel és igénybe vehető kedvezményekkel támogatunk céljaid elérésében.

Tantermi képzés előnyei

A hagyományosan megszokott módon iskolánkban megtartott órákon vehetsz részt. A képzés ideje alatt személyesen tudsz kérdezni a képzésen résztvevő oktatótól. Ennek a képzési formának akkor van előnye számodra, ha jobban bízol a személyes előadás varázsában és a kölcsönös kommunikáció közvetlenebb formájában. Az oktatóterem atmoszférája jobban ráhangolhat az előadásra fókuszálni.

Online képzés előnyei

A tantermi képzésekkel ellentétben az oktatás online kapcsolat segítségével zajlik, de azonos módon valós időben. Tehát az online képzés keretében élő közvetítésben veszel részt, ahol lehetőséged van kérdezni az oktatótól. Nagy előnye ennek a képzési lehetőségnek, hogy megspórolhatod vele az időigényes közlekedést, illetve a saját otthonod kényelmét élvezheted az órák alatt.

Elmesélem, hogy miért jó nálunk tanulni

Türelmes, szakképzett oktatók

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a képzésen résztvevőink igényeit és a munkaerőpiac folyamatosan változó elvárásait. Ennek köszönhetően oktatóink számára is megadjuk a támogatást, hogy számodra is a legtöbbet nyújthassák.

Innovatív oktatás

A jelenlegi oktatási platformok komoly átalakuláson mentek át az elmúlt években. Büszkén kijelenthetjük, hogy mind a tantermi, mind az online oktatásban nyújtott minőségünk a legkorszerűbb szemléletek és igények mentén fejlődik.

Profi eszközök

Átadható tudásunk mellett a technikai eszközök használatában is megteszünk mindent, hogy profi minőséget biztosítsuk számodra és képzéseinken való részvételed problémamentes és élvezetes legyen.

Gyakori kérdések a tanfolyammal kapcsolatban

Meddig lehet jelentkezni az adott tanfolyami időpontra?

Az indulás előtt legkésőbb 1 héttel várjuk a jelentkezéseket. De ha sikerült eldöntened, hogy szeretnél részt venni a képzésen, akkor célszerű minél hamarabb leadni a jelentkezésed, mert előfordulhat, hogy betelik a csoport létszáma.

Van lehetőség részletfizetésre?

Természetesen van lehetőség részletfizetésre. A mértéke az időbeosztástól függ. 1 hónapnál hosszabb tanfolyamoknál havi kamatmentes részletfizetésre van lehetőség.

Hogyan kell fizetni a részleteket?

A havi részleteket minden hónap végig kell befizetni. Ezt megteheted az ügyfélszolgálatunkon készpénzben vagy bankkártyával, de ha szeretnéd, akkor választhatod az átutalást is.

Mi történik, ha nem tudok részt venni egy órán? Hogyan tudom pótolni?

Amennyiben van más futó tanfolyamunk, akkor ott pótolhatod, vagy az oktató elküldi mit vettek azon a napon, amikor nem voltál.

Kapunk-e jegyzetet, tankönyvet?

Elektronikusan letölthető jegyzeteket fogsz kapni. Ehhez a hozzáférést az első oktatási napon kapod meg. A jegyzetek díja benne van a képzés díjában.

Mennyire gyakorlatias a képzés?

Gyakorlatorientált képzéseket tartunk, így könnyen el tudod sajátítani az ismereteket. Otthoni gyakorlás is ajánlott.

Itt vagyunk

Az Árpád híd közelében vagyunk. Itt áll meg a 3-as metró, az 1-es villamos, illetve az alábbi buszok is: 26-os, 32-es, 34-es, 106-os. Az utcán parkolásra is van lehetőség, melynek a díja 450 Ft/óra.