Erre a tanfolyamra igénybe veheted az akár 0%-os Képzési Hitelt!
A Képzési Hitelről bővebben: ITT olvashatsz.

„Amíg a programokat emberek írják, nincs hibátlan program.” Ez a mondás a szoftverfejlesztés egy visszatérő problémáját mutatja be, mely fontossá és nélkülözhetetlenné emelte a szoftvertesztelői munkakört. Bár hibátlan program valóban nem létezik, a hibák számának jelentős csökkentésével a program megfelelően használhatóvá válik, és főként nem a felhasználó szenvedi el az ebből adódó esetleges kellemetlenségeket.

A szoftvertesztelő feladata, hogy megtervezze a hibafeltárás menetét, feltárja a hibákat, szakszerűen dokumentálja az eredményeket és megfelelően továbbítani tudja a fejlesztőknek. Junior szoftvertesztelő tanfolyamunkon e feladatok szakmai hátterét, lehetőségeit és folyamatait ismerheted meg egy olyan átfogó képzés keretében, mely elvégzését követően magabiztosan vetheted bele magad az információtechnológia világának eme hihetetlenül izgalmas területébe!

Jól képzett szoftvertesztelő szakemberekre – a folyamatosan erősödő digitalizáció következtében – egyre nagyobb szükség van a munkaerő-piacon, hiszen a fejlesztések száma egyre nő, a „felhasználói türelem” pedig egyre csökken. Emellett Junior szoftvertesztelő szakképesítésünk sikeres teljesítése esetén képesítő bizonyítvány szerezhető, így nem csak egy változatos és keresett terület szakembere lehetsz, hanem sikeres vizsga esetén államilag elismert képzés bizonyítványával vághatsz bele új szakmádba! Válassz online és tantermi csoportjaink közül.

Már havi
75.000 Ft-tól
Központi elérhetőségeink
1139 Budapest Frangepán utca 3.
Telefon: 06-70-604-2060,

Junior szoftvertesztelő tanfolyam időpontok

2022.02.03.OnlineEsti

Oktatási napok, időpontok kedd, csütörtök
17:00 - 20:15
Tervezett kezdés 2022.02.03.
(8 hónap)
Előleg 40.000 Ft
Részletfizetés 75.000 Ft / hó

Neked ajánljuk még

ISTQB CTFL szoftvertesztelő tanfolyam

ISTQB CTFL szoftvertesztelő tanfolyam

A szoftverfejlesztés folyamatának egyik lényeges eleme a szoftvertesztelés, mely kiszűri a fejlesztés során esetlegesen bekerülő logikai hibákat.

Junior Frontend fejlesztő + Webfejlesztő tanfolyam

Junior Frontend fejlesztő + Webfejlesztő tanfolyam

Az államilag elismert informatikai szakképesítések az elmúlt időszakban nagy változáson mentek keresztül,

Junior Frontend Fejlesztő tanfolyam

Junior Frontend Fejlesztő tanfolyam

Erre a tanfolyamra igénybe veheted az akár 0%-os Képzési Hitelt!A Képzési Hitelről bővebben: ITT olvashatsz. Mi is a frontend fejlesztés?

Junior rendszerüzemeltető tanfolyam

Junior rendszerüzemeltető tanfolyam

Erre a tanfolyamra igénybe veheted az akár 0%-os Képzési Hitelt! A Képzési Hitelről bővebben: ITT olvashatsz. Tanulj a legjobbaktól! A RUANDER Oktatási Kft.

Junior szoftvertesztelő tanfolyam alapadatai

A tanfolyam alapadatai

 • Képzés pontos megnevezése: Junior szoftvertesztelő tanfolyam
 • Képzés azonosító száma: 06134007
 • Tanfolyam helyszíne: Online

A tanfolyam megkezdésének feltételei

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
 • Egészségügyi alkalmassági
  követelmények: Nem

 • Pályaalkalmassági követelmények: Nem
 • Ágazat megnevezése: Informatika és távközlés
Kártyás fizetési módok
Részletfizetés

A tanfolyam képzési díja fizethető egy összegben, két részletben vagy havi KAMATMENTES részletekben is.

Részletek

Kedvezményeink
 • RUANDER KLUB – kedvezmény – 10%
 • Álláskereső – kedvezmény – 10%
 • Csoportos kedvezmény – 15%
 • Diákkedvezmény – 10%
 • Kismama kedvezmény – 10%

Junior szoftvertesztelő tanfolyam moduljai

1. IKT alapismeretek

A tanfolyamot egy kis hardveres és szoftveres bemelegítéssel kezdjük, hiszen a számítógép kezelése nem egyenértékű annak ismeretével is. A modul keretében azokat a kulcspontokat érintjük, melyek a tesztelés megfelelő levezetéséhez szükségesek.

2. SQL Alapok

Minden nagy szoftverrendszer adatbázisokat használ a benne kezelt adatok tárolására, szűrésére. Az adatbázisok megismerése kulcsfontosságú ahhoz, hogy a teszteket megfelelően végig tudjuk vezetni, hiszen a szoftver adatbázis kapcsolati logikáját is tudnunk kell tesztelni. Mindezek mellett az adatbázisokat saját munkánk megsegítésére is használhatjuk a későbbiekben, hiszen vezethetünk bennük tesztelési naplókat, eredményeket is.

3. Programozás architekturális alapjai

Szoftvertervezőként nem kell értenünk a programozáshoz, azonban a programot felépítő egységeket és az alapvető logikát át kell látnunk. A harmadik modul keretében ezeket tanuljuk meg, hogy a tesztelés során érthetőek legyenek számunkra olyan alapfogalmak, mint például az alprogram, vagy az osztály.

4. Szoftvertechnológia

Miután már megtanultuk hogyan épül fel egy szoftver, melyek az alapvető építőkövei, meg kell ismerkednünk a tervezési és projekt-lebonyolítási logikával. Ez nem csak a fejlesztők feladata, hiszen egy tesztelőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a projekt melyik fázisában milyen feladatokat kell elvégeznie – függően az alkalmazott fejlesztési modelltől.

5. Szoftvertesztelés

Elérkeztünk a tanfolyam legizgalmasabb részéhez, magához a szoftverteszteléshez. E modulhoz megérkezve már minden szükséges ismeretünk és tudásunk megvan ahhoz, hogy hatékonyan vágjunk bele képzésünk csúcspontjába, melynek során megismerjük a szoftvertervezés fogalmait, működését, típusait és lehetőségeit!

6. Verziókezelő és projektvezető eszközök

Tanfolyamunk utolsó moduljának kezdetekor már tisztában vagyunk a szoftverprojektek lefutásával, melynek kapcsán látni fogjuk, hogy a mai szoftverek milyen hatalmasak és összetettek. Ennek következménye, hogy a fejlesztők különböző projektvezető és verziókezelő rendszereket használnak annak érdekében, hogy ne vesszenek el a program egyes mérföldkövei, verziói között. A projekt aktív részeseként a tesztelőnek is fontos ismerni ezeket a rendszereket és eligazodni működésükben.

Betölthető munkakörök

A hazai informatikai munkaerőpiac sok ezer fejlesztőnek kínál munkalehetősége. A szoftverfejlesztés azonban nem csak programozásból áll, hanem a készülő szoftver folyamatos tesztelését végző tesztelők munkáját is igényli. A tesztelői tevékenység bármely nyelven fejlesztett szoftver esetében egyformán szükséges, így az egyes alkalmazástípusok esetében preferált nyelvtől függetlenül szükségesek a teszteléshez magas szinten értő szakemberek. A szoftverek minőségét folyamatosan biztosítani kell, hiszen a hibásan üzembe állított szoftverek mérhető gazdasági és erkölcsi károkat képesek okozni. A megírt szoftverek üzemeltetése során előkerülő meghibásodások, a szoftverek funkcionális továbbfejlesztése, az új üzleti és nem funkcionális igények kielégítése, további tesztelési feladatokat is jelent az IT iparban.

Vizsgakövetelmények

A képzés sikeres teljesítését követően akkreditált vizsgaközpontnál államilag elismert bizonyítvány szerezhető. A vizsgára bocsátás feltétele: a szakmai képzés követelményeinek igazolásáról a képző intézmény által, a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben kiállított tanúsítvány.
A vizsgafolyamat további részleteivel kapcsolatban keresd oktatásszerveződet!

Írásbeli vizsga
A vizsgatevékenység megnevezése: Szoftvertesztelői ismeretek
A vizsgatevékenység, vagy részeinek leírása: Az írásbeli vizsga kérdéseit a következők szerint kell összeállítani:
Kérdések: 40 db feleletválasztásos tesztkérdés
A kérdések megoszlása:
3 db tesztkérdés Linux ismeretekből
3 db tesztkérdés Verziókezelési ismeretekből
3 db tesztkérdés a szoftverarchitektúra ismereteiből
3 db tesztkérdés SQL ismeretekből
28 db tesztkérdés a szoftvertesztelés elméleti ismereteiből
A feleletválasztásos tesztkérdéseket úgy kell kialakítani, hogy egyetlen helyes válaszlehetőség legyen lehetséges.

A vizsgatevékenység végrehajtására rendelkezésre álló időtartam: 90 perc
A vizsgatevékenység aránya a teljes képesítő vizsgán belül: 50%

A vizsgatevékenység értékelésének szempontjai:
Az írásbeli vizsgát a következők szerint kell értékelni: Maximálisan elérhető pontszám/százalék: 100 pont/100%
3 db tesztkérdés Linux ismeretekből - (3x2,5 pont) 7,5%
3 db tesztkérdés Verziókezelési ismeretekből - (3x2,5 pont) 7,5%
3 db tesztkérdés a szoftverarchitektúra ismereteiből - (3x2,5 pont) 7,5%
3 db tesztkérdés SQL ismeretekből - (3x2,5 pont) 7,5%
28 db tesztkérdés a szoftvertesztelés elméleti ismereteiből - (28x2,5 pont) 70%
Egyéb értékelési szempontok az írásbeli vizsgaértékeléssel kapcsolatban:
Helyes válasz 2,5 pontot ér, a helytelen válasz 0 pontot ér.
A rossz válasz megjelölésért pontlevonás nem jár.

A vizsgatevékenység akkor eredményes, ha a vizsgázó a megszerezhető összes pontszám legalább 51%-át elérte.

Projektfeladat
A vizsgatevékenység megnevezése: Gyakorlati tesztelési feladatok számítógépen
A vizsgatevékenység, vagy részeinek leírása: A vizsgafeladat 5 db önálló tesztelői feladatból áll.
Statikus tesztelés: A vizsgázó maximum 8-10 oldalas szöveges szoftver specifikációt kap (megfelelő ábrákkal kiegészíthető), amelyben hibák (logikai, szemantikai) vannak elrejtve. A vizsgázó feladata a dokumentum átolvasása, a hibák megtalálása, illetve a hibák dokumentálása az azonosításhoz szükséges mértékben.
Tesztesetek készítése specifikáció alapján: A vizsgázó egy szoftver architektúrájának és 4-5 funkciójának részletes specifikációját kapja meg szöveges leírás formájában (megfelelő ábrákkal kiegészíthető). A vizsgázó feladata, hogy a specifikáció alapján, a funkciók működését tesztelni képes tesztesetek fogalmazzon meg, illetve dokumentálja azokat (szükség esetén a tesztesetek bemeneti adatainak meghatározása is lehetséges kiegészítő feladat).
Tesztesetek készítése struktúra alapján: A vizsgázó egy hipotetikus szoftver vezérlési folyamatának részletét kapja meg folyamatábra (UML aktivitási diagram) és szöveges kiegészítés formájában. A vizsgázó feladata, hogy a folyamatábra alapján megfogalmazza a teszteseteket és meghatározza a tesztesetek bemenő adatait oly módon, hogy azok a kiírásban megadott lefedettségeket megvalósítsák.
SQL lekérdezések készítése: A vizsgázó feladata több SQL lekérdezés megírása szöveges feladatleírás alapján. A vizsgázó az adatbázis sémát, azaz a táblákat, benne az adatokat, valamint ezek szöveges leírását készen kapja. Ezek alapján kell az SQL lekérdezést megírnia.

A vizsgatevékenység végrehajtására rendelkezésre álló időtartam: 180 perc
A vizsgatevékenység aránya a teljes képesítő vizsgán belül: 50 %

A vizsgatevékenység értékelésének szempontjai:
Maximálisan elérhető pontszám/százalék: 100 pont/100%
Minden feladat tökéletes megoldásával 20-20 pont szerezhető.
A vizsgafeladatok célja annak megállapítása, hogy a vizsgázó a részére átadott szoftver specifikációkat, leírásokat, folyamatábrákat, összefoglalva a tipikus szoftver dokumentációkat képes értelmezni, azokból kiindulva, arra támaszkodva alkalmazni tudja a szoftver tesztelési technikákat és meg tudja fogalmazni a kívánt teszteseteket, dokumentálni tudja a szoftvertesztelések folyamatát.

A vizsgázót a következő szempontok szerint kell értékelni:
Statikus tesztelés – 20 pont/20% (Az értékelés az elrejtett hibák/megtalált hibák arányában történik.)
Tesztesetek készítése specifikáció alapján – 20 pont/20% (Az értékelés az összes szükséges teszteset/megfogalmazott tesztesetek számának arányában történik.)
Tesztesetek készítése struktúra alapján – 20 pont/20% (Az értékelés a kiírásban megadott lefedettség/a vizsgázó által elért lefedettség arányában történik.)
Szabványos hibajegy létrehozása – 20 pont/20% (Az értékelés az összes hibajegy/a vizsgázó által megfelelően dokumentált hibajegyek számának arányában történik.)
SQL lekérdezések készítése – 20 pont/20% (Az SQL lekérdezéseket úgy kell ellenőrizni, hogy szintaktikailag helyesek-e, valamint az elvárt adatokat adják-e vissza.)

A vizsgatevékenység akkor eredményes, ha a vizsgázó a megszerezhető összes pontszám legalább 51 %-át elérte.

Junior szoftvertesztelő tanfolyam részletes tematika

1. IKT alapismeretek

-          Számítógép hardveres felépítése

-          Az alapvető hardverek működése

-          Perifériák és azok kezelhetősége

-          Alapvető matematikai ismeretek

-          Matematikai logika

-          Operációs rendszer ismeretek

 • Windows operációs rendszer alapvető kezelése
 • Windows eszközeinek ismerete a szoftverfejlesztéshez kapcsolódóan (Eseménynapló, Időzítők, Teljesítmény mérők)
 • Linux operációs rendszer alapvető kezelése
 • Linux operációs rendszer ismerete a szoftverfejlesztéshez kapcsolódóan (Log-ok elérése, CRON időzítés, performance counter-ek)

-          Virtualizációs technológiák

 • Gépek virtualizációja
 • Programok és környezetek virtualizációja

2. SQL alapok

-          Adatbázisok történelme, fejlődése

 • Mik az adatbázisok
 • Fejlődésük
 • Felhasználásuk kulcspontjai

-          A különböző adatbázismotorok áttekintése, telepítési lehetőségeik, főbb felhasználási területeik

-          Relációs adatbázisok alapjai

 • Alapfogalmak
  • Inkonzisztencia
  • Redundancia
 • Elemek
  • Entitások
  • Attribútumok
  • Attribútumok tulajdonságai
 • Normalizálás
  • 1. normálforma
  • 2. normálforma
  • 3. normálforma
  • Boyce-Codd normálforma
 • ER (Entity-Relationship) diagram
  • Létrehozása, értelmezése, szabályai
 • Gyakorlati megvalósítás
  • Adatbázisok
  • Táblák
  • Rekordok
  • Kapcsolatok

-          Az SQL nyelv alapjai

 • Kifejlődése, fontossága
 • Részegységei
  • DDL (Data Definition Language)
  • DML (Data Manipulation Language)
  • DQL (Data Query Language)
  • DCL (Data Control Language)
 • DDL nyelv részei
  • Az adatbázis szerkezeti felépítése
  • Adatbázis, tábla, nézettábla, esemény indítók létrehozása (CREATE)
  • Adatbázis, tábla, nézettábla, esemény indítók módosítása (ALTER)
  • Adatbázis, tábla, nézettábla, esemény indítók törlése (DROP)
 • DML nyelv részei
  • Az adatbázis adatainak kezelése
  • Adatok beszúrása (INSERT)
  • Adatok módosítása (UPDATE)
  • Adatok törlése (DELETE)
 • DQL nyelv részei
  • Az adatbázis adatainak kiolvasása, megjelenítése
  • Adatbázis szerkezetének megtekintése (SHOW)
  • Adatok lekérdezése táblából, nézettáblából (SELECT)
 • DCL nyelv
  • Az adatbázis jogok kiosztása
  • Adatbázis jogok biztosítása (GRANT)
  • Adatbázis jogok megtagadása (REWOKE)

-          Komplexebb lekérdezések

 • Egybeágyazott lekérdezések
 • Több táblás lekérdezések (JOIN)

-          Betekintés a tranzakciós adatbázisok működésébe

 • Tranzakció lényege, működése
 • ACID elvek
 • TCL (Transaction Control Language) nyelv részei
  • Különböző adatbáziskezelők tranzakciókezelésének áttekintése

3. A programozás architekturális alapjai

-          Programozás történelme

-          Programnyelv generációk

-          Programnyelv fogalma, csoportosíthatósága

-          Strukturált programozás alapfogalmai

 • Adatok tárolása programban
 • Adatszerkezetek
  • Adatszerkezetek csoportosítása
 • Típusok
  • Típus fogalma
  • Programozási nyelvek típusossága
  • Alapvető adattípusok
 • Vezérlési szerkezetek
  • Elágazások
  • Ciklusok

-          Algoritmusok fogalma / felhasználása

-          Programozási technikák / paradigmák

 • Procedurális programozás
  • Alprogramok és azok feladata
  • A felépítés logikája, szabályai
 • Objektum-orientált programozás
  • Osztályok típusai, felépítése és feladatkörei
  • Interface feladata
  • Események – az Esemény vezérelt programozás alapjai
  • Csomagok, névterek és azok értelme
  • A paradigma alapelvei:
   • Valós-világ modell
   • Alapvető követelmények
   • S.O.L.I.D. elvek
  • A felépítés logikája, szabályai
 • Prototípus-oreintált programozás
  • Prototípusok felépítése
  • Objektum-orientáció és prototípus-orientáció összehasonlítása

-          Erőforrások és kódbázisok

 • Programok függőségei
 • Külső kódállományok (pl.: SO, DLL, JAR stb.)
 • Külső erőforrások (fájlok, adatbázisok, szolgáltatások)

-          Konfigurációs állományok

4. Szoftvertechnológia

-          Bevezetés

-          Történelmi visszatekintés – miért fontos a szoftverek tervezése

 • Szoftverkrízis és annak kialakulásának oka
 • A krízis hatásai

-          Szoftverprojekt elemei

 • Analízis – követelményfeltárás
 • Tervezés
 • Fejlesztés
 • Tesztelés
 • Követés

-          Szoftverprojekt költségei

 • Egy szoftverprojekt általános költségvetése

-          Szoftver, mint termék előállítása

 • Általános alapelvek

-          Projekt modellezési alapok / technikák

 • Modellek felépítése, modellek alapvetései
 • Alapvető modellek:
  • Vízesés (Waterfall)
  • Evolúciós (Evolutional)
  • Formális (Formal)
 • Iterációs modellek
  • A szoftverprojekt mint körfolyamat
  • Inkrementális fejélesztés (Incremental development)
   • Alapvető megállapításai, szabályai
   • Gyakorlati megvalósítások
    • RAD (Rapid Application Development)
    • Agilis szoftverfejlesztés (Agile development)
     • SCRUM, XP, AM stb.
     • Spirális fejlesztés
      • Alapvető megállapításai, szabályai
      • Gyakorlati megvalósítások
       • Boehm spirál

-          Tervezés általános elvei

 • A tervezéshez használt szabályok, mérőszámok

-          Tervezés eszközei

 • Tervezési alapok és kategóriák
  • Adatszerkezet orientált tervezés
  • Adatfolyam orientált tervezés
  • Objektum-orientált tervezés
  • Általános tervezés
 • UML (Unified Modelling Language)
  • Tulajdonságok, előnyök, hátrányok
  • Felhasználási területek
  • Főbb diagramok felépítése és feladata
   • Struktúrát modellező diagramok (UML Structural)
    • Csomag diagram (Package diagram)
    • Osztály diagram (Class diagram)
    • Objektum diagram (Object diagram)
    • Komponens diagram (Component diagram)
    • Telepítési diagram (Deployment diagram)
    • Viselkedést modellező diagramok (UML Behavioral)
     • Használatieset diagram (Use Case diagram)
     • Állapotgép diagram (State Machine diagram)
     • Szekvencia diagram (Sequence diagram)
     • Aktivitás diagram (Activity diagram)
     • Időzítés diagram (Timing diagram)

-          Sparx Systems - Enterprise Architect használata

 • Az Enterprise Architect általános megismerése
  • Felépítés és nézet
  • Működés
  • Licence-elés
 • Projektek indítása
  • Absztrakciós nézetek használata
  • Diagramok absztrakciós szintekhez rendelése
  • Diagramok készítésének gyakorlata

-          Szoftverdokumentáció

 • A tervezet dokumentációba öntése
 • Dokumentációk típusai:
  • Felhasználói dokumentáció
  • Fejlesztői dokumentáció
 • Dokumentáció automatizált létrehozása
 • Szoftver csontvázának automatikus generálási lehetősége

5. Szoftvertesztelés

-          A tesztelés alapjai

 • A tesztelés meghatározása
 • A tesztelés szükségessége
 • A tesztelés előnyei és céljai
 • A tesztelés alapelvei
 • Teszttevékenységek
  • Teszttervezés
  • Tesztfelügyelet és irányítás
  • Tesztelemzés
  • Tesztmegvalósítás és végrehajtás
  • Tesztlezárás
 • A hiba fogalma
 • A hiba típusai
  • Emberi eredetű hiba
  • Hiba
  • Hibás működés
 • Tesztelés a szoftver életciklusán át
 • Tesztelés a hagyományos fejlesztési modellekben
 • Tesztszintek
  • Egységteszt
  • Integrációs teszt
  • Rendszerteszt
  • Elfogadási teszt
 • Teszttípusok
  • Funkcionális teszt
  • Nemfunkcionális teszt
  • Strukturális teszt
  • Változásalapú teszt

-          Tesztelési technikák

 • Statikus tesztelés
  • Felülvizsgálat
 • Dinamikus tesztelés
  • Feketedoboz technikák
   • Ekvivalenciapartícionálás
   • Határérték-elemzés
   • Döntési tábla tesztelés
   • Állapotátmenet tesztelés
   • Használati eset tesztelés
  • Fehérdoboz technikák
   • Utasítástesztelés és -lefedettség
   • Döntési tesztelés és - lefedettség
  • Tapasztalat alapú technikák
   • Hibasejtés
   • Felderítő tesztelés
   • Ellenőrzőlista alapú tesztelés
 • Statikus vs. dinamikus tesztelés

-          Agilis fejlesztés/tesztelés

 • Agilis vs. hagyományos fejlesztés
 • Agilis Kiáltvány
 • Agilis alapelvek
 • Teljes csapat megközelítés
 • User Story
 • Retrospektívák
 • Agilis modellek
  • Scrum
  • Kanban
  • XP
 • Tesztpiramis

-          Tesztelői szerepkörök, tesztmenedzsment

 • Tesztelő
  • A tesztelő szerepe és feladatai
   • Tesztesetek készítése
   • Tesztek futtatása
   • Hibajegyek kezelése
   • Dokumentáció készítés
 • Tesztmérnök
 • Tesztmenedzser
 • A tesztmenedzsment elemei
  • Tesztterv
  • Tesztstratégia
  • Tesztbecslés
  • Metrikák
  • Kockázatkezelés

-          Teszteszközök és tesztelés a gyakorlatban

 • Teszteszközök használatának előnyei
 • Teszteszközök csoportosítása
 • Tesztautomatizálási alapelvek
 • Eszközválasztási szempontok
 • Teszteszköz szervezeti bevezetése
  • Pilot
 • Tesztelés a gyakorlatban
  • Unit Test
  • Hibajegykezelés
  • Test Driven Development
  • Behaviour Driven Development
   • Specflow
  • Pair Testing
  • Selenium
   • Selenium IDE
   • Rögzítés, visszajátszás, naplózás
   • Selenium WebDriver

6. Verziókezelő és projektvezető eszközök

-          Verziókezelés lényege, alapjai

-          Verziókezelő rendszerek típusai, működése

-          A Git verziókezelő megismerése

 • Felépítése
 • Parancssoros vezérlése (Git Bash)
 • lehetséges GUI kiegészítések (pl.: Git GUI stb.)
 • Beépülő modulok IDE-khez (pl.: Visual Studio Git Extension stb.)

-          Git alapú verziókezelő rendszerek és szerverek megismerése

 • GitHub
  • Felhasználása, működése
 • Atlassian Bitbucket
  • Felhasználása, működése

-          SVN megismerése, rövid betekintés

-          Projektkezelés lényege

-          A verziókezelés és projektvezetés különbségei és közös pontjai

 • Meddig elég a verziókezelés és mikortól kell projektkezelés?

-          Microsoft TFS (Team Foundation Services)

 • A projekt és csapatmenedzsment kulcspontjai TFS-ben
 • A rendszer alapvető konfigurálása
 • A TFS Git alapú működésének teljes átnézése

-          Atlassian JIRA

 • Az ügy és projektmenedzsment JIRA-ban

-           A rendszer alapvető konfigurálása és használata

A szoftvertesztelő szakember legfőbb tevékenysége az üzleti elemzők és szoftverkészítő szakemberek folyamatban lévő fejlesztéseinek vagy kifejlesztett alkalmazásainak, szoftvereinek vizsgálata, ellenőrzött körülmények között végzett kipróbálása, tesztelése. Feladatát annak érdekében végzi, hogy az esetleges szoftverhibák a fejlesztési folyamat lehető legkorábbi fázisában javításra kerülhessenek. A szoftvertesztelő szakember szaktudásával segíti a fejlesztői munka folyamatait is. A szoftvertesztelő szakember terveket készít a teszteléshez, melyekben - az adott szoftver kockázatelemzését követően (a szoftver alkalmazási területe jelentősen befolyásolja a tesztelés mélységét és mértékét) - teszteseteket állít össze, majd a tesztelés során ezeket lefuttatja és az eredményeket elemzi. Az eltérő típusú hibák kiszűrésére megfelelő tesztelési technikákat választ és alkalmazza azokat. Pontosan dokumentálja a teszteléseket, hibalistákat és összefoglaló jelentéseket állít össze, melyeket a javítás támogatására átad a szoftverfejlesztőknek. A szoftvertesztelő szakember tevékenysége és eredményei támogatják a döntéshozatalt, hogy az adott szoftver mikor bocsátható ki, mikor áll készen a felhasználásra.

 

A tanfolyamokat indítani a fentebb kiírt tervezett időpontokban megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot későbbi kezdésre módosítjuk.

Miért gyere hozzánk

Elmesélem, hogy miért jó nálunk tanulni

 • Türelmes, szakképzett oktatók

  Nem csak az oktatásban nagy tapasztalattal rendelkező tanároktól tanulhatsz, de a szakmájukban kiváló szakemberek is, így naprakész tudással rendelkeznek az adott témakörökben.

 • Innovatív oktatás

  Sok iparágról elmondhatjuk, hogy gyorsan fejlődik, de a leggyorsabban az informatika. A Ruandernél ezért különös figyelmet fordítunk arra, hogy oktatóinktól a lehető legfrissebb, és legmagasabb minőségű tudást sajátíthasd el.

 • Profi eszközök

  Minden egyes tantermünkben modern eszközökkel találkozhatsz, amelyek teljes mértékig megfelelnek a kor követelményeinek. Továbbá a termek légkondicionáltak és minden tanulást segítő eszközzel felszereltek.

Gyakori kérdések a tanfolyammal kapcsolatban

 • Meddig lehet jelentkezni az adott tanfolyami időpontra?

  Az indulás előtt legkésőbb 1 héttel várjuk a jelentkezéseket. De ha sikerült eldöntened, hogy szeretnél részt venni a képzésen, akkor célszerű minél hamarabb leadni a jelentkezésed, mert előfordulhat, hogy betelik a csoport létszáma.

 • Mi történik, ha nem tudok részt venni egy órán? Hogyan tudom pótolni?

  Amennyiben van más futó tanfolyamunk, akkor ott pótolhatod, vagy az oktató elküldi mit vettek azon a napon, amikor nem voltál.

 • Van lehetőség részletfizetésre?

  Természetesen van lehetőség részletfizetésre. A mértéke az időbeosztástól függ. 1 hónapnál hosszabb tanfolyamoknál havi kamatmentes részletfizetésre van lehetőség.

 • Kapunk-e jegyzetet, tankönyvet?

  Elektronikusan letölthető jegyzeteket fogsz kapni. Ehhez a hozzáférést az első oktatási napon kapod meg. A jegyzetek díja benne van a képzés díjában.

 • Hogyan kell fizetni a részleteket?

  A havi részleteket minden hónap végig kell befizetni. Ezt megteheted az ügyfélszolgálatunkon készpénzben vagy bankkártyával, de ha szeretnéd, akkor választhatod az átutalást is.

 • Mennyire gyakorlatias a képzés?

  Gyakorlatorientált képzéseket tartunk, így könnyen el tudod sajátítani az ismereteket. Otthoni gyakorlás is ajánlott.

Itt vagyunk

Az Árpád-híd közelében vagyunk. Itt áll meg a 3-as metró, az 1-es villamos, illetve az alábbi buszok is: 26-os, 32-es, 34-es, 106-os. Az utcán parkolásra is van lehetőség, melynek a díja 265 Ft/óra.

Tanfolyam helyszíne

 • Címünk
  1139 Budapest,
  Frangepán utca 3. (1. emelet)

Ügyfélszolgálat

 • Ügyfélfogadás, beiratkozás
  H-P: 09:00-16:00

Elérhetőségeink