Junior Frontend Fejlesztő tanfolyam

 

Erre a tanfolyamra igénybe veheted az akár 0%-os Képzési Hitelt!
A Képzési Hitelről bővebben: ITT olvashatsz.

 

Mi is a frontend fejlesztés? A weboldalak felhasználói oldalának funkcionális fejlesztése és összekapcsolása a háttérben futó folyamatokkal. A frontend fejlesztő tehát weboldalt fejleszt, valamint felelős azért, hogy a weboldal interaktívan tudjon kommunikálni a felhasználóval, dinamikusan töltse be és módosítsa a különböző felületeket és tartalmat úgy, hogy közben ne csorbuljon a legfontosabb: a felhasználói élmény!

Junior Frontend fejlesztő szakképesítésünkön valóban komplex szakmai ismereteket sajátíthatsz el:

 • A frontend fejlesztés minden főbb és kapcsolódó területét részletesen átvesszük, melyeket megtanítunk összefüggéseiben kezelni: így jelentősebb rálátással és gyors megoldóképességgel tudsz majd dolgozni.
 • A képzés – elméleti és gyakorlati - anyagát tekintve már önmagában elegendő a szakmában való elhelyezkedéshez, a magabiztos munkavállaláshoz: nem szükséges további tanfolyamok után kutatnod, azokat külön-külön összeszervezni.
 • A tanfolyam államilag elismert szakképesítés, így sikeres teljesítése esetén képesítő bizonyítvány szerezhető.

A tanfolyam keretében megismerkedhetsz:

 • a HTML5, CSS3 és Bootstrap technológiákkal - hogy a fejlesztett weboldalad valóban magával ragadó lehessen;
 • megtanulod alkalmazni a JavaScript, Angular és node.JS programkörnyezeteket - hogy a design mögött megbúvó funkcionalitást is ki tudd alakítani;
 • valamint mindezek mellett megismerkedsz a verziókezelés, CleanCode elvek és NoSQL rendszerek alapjaival is - hogy a lehető legmagasabb szinten készüljenek el későbbi weboldalaid.

A Junior Frontend fejlesztő szakképesítés az OKJ-t követő új felnőttképzési rendszer része, így a tanfolyam sikeres teljesítését követően - független akkreditált vizsgaközpontban - államilag elismert bizonyítványt is szerezhetsz! Várunk online és tantermi oktatással is.

Már havi

54.000 Ft-tól Központi elérhetőségeink:
1139 Budapest
Frangepán utca 3.
Telefon: 06-70-604-2060
E-mail:

Foglalj helyet nálunk

Képzéseinket modern és kényelmes környezetben élvezheted.

Junior Frontend Fejlesztő tanfolyam időpontjai

A tanfolyamokat indítani a fentebb kiírt tervezett időpontokban megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot későbbi kezdésre módosítjuk.

4.9 Kiváló 317 vélemény

Így zajlik online előadásunk

A tantermi oktatásnak megfelelően tanulhatsz az élő online közvetítésekkel. Kényelmesen otthonról, vagy akár utazás közben is.

Segítünk az indulásban!

Kattints ide az online oktatás megkezdéséhez szükséges útmutatóhoz. Tanulmányozd át miként csatlakozhatsz könnyedén oldalunkról ingyen letölthető program segítségével.

Junior Frontend Fejlesztő tanfolyam alapadatai

 • Képzés pontos megnevezése: Junior Frontend Fejlesztő tanfolyam
 • Képzés azonosító száma: 06134004
 • Tanfolyam helyszíne: Online, vagy 1139 Budapest, Frangepán utca 3.

Junior Frontend Fejlesztő tanfolyam megkezdésének feltételei

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges
 • Egészségügyi alkalmassági követelmények: Nem

Kártyás fizetési módok

 • MasterCard, Maestro
 • Visa, Visa Electron
 • Union Pay
 • V Pay
 • OTP Bank

 

Részletfizetés

A tanfolyam képzési díja fizethető egy összegben, két részletben vagy havi KAMATMENTES részletekben is, amennyiben a képzési idő meghaladja az 1 hónapot.

Ezt a lehetőséget minden résztvevőnek biztosítjuk.

Kedvezményeink

 • RUANDER KLUB kedvezmény – 10%
 • Álláskereső kedvezmény – 10%
 • Diákkedvezmény – 10%
 • Kismama kedvezmény – 10%Részletek >

Neked ajánljuk még

Junior Frontend Fejlesztő tanfolyam moduljai


1. hálózatok, Webszerkesztés és bootstrap

Az első modul keretében megismerkedünk a hálózatok alapjaival és a webszerkesztés világával, minden webfejlesztő legalapvetőbb eszközével, így szerkezetileg tudunk felépíteni weboldalakat, statikusa tartalommal ellátva, megfelelően design-olva, a Bootstrap adta lehetőségeket is felhasználva.


2. programozási logika és clean code

Ugyan sok embernek újdonság, de a webfejlesztés a szoftverfejlesztés egy alágazata, mely kifejezetten a webre szánt tartalmak, azon belül is a webes alkalmazások létrehozásával foglalkozik. Ennek tükrében minden webfejlesztőnek tisztában kell lennie a programozás alapjaival, hogy az itt tanult elveket tudja érvényesíteni webes alkalmazásaiban is.


3. NATÍV JAVASCRIPT

Mivel is kezdenénk a webfejlesztés megtanulását, ha nem a JavaScript-tel, a jelenleg egyik legtöbbet felhasznált, legsokoldalúbb programozási nyelvével. A JavaScript eredeti célja, hogy dinamizálja a kliens oldalon látható weboldalt, hogy az minél felhasználóbarátabb és élménydúsabb legyen, mára azonban szerver oldali és egyéb fejlesztési lehetőségei is elterjedtek. Megismerjük tehát eredeti célkitűzését a mai modern formájában.


4. angular

Már képesek vagyunk weboldalt létrehozni, mely szerkezetileg és látványvilágban megfelel elvárásainknak, illetve ismerjük a programozási alapelveket is. Következő feladatunk megismerni a JavaScript programnyelvet, amely eddigi statikus tartalmainkat dinamikussá teszi és egyben a frontend fejlesztés alapköve is.

5. Verziókezelés (GIT) és publikálás

Lefejlesztett kódjainkat kezelhetjük lokálisan, vagy szerveren is, de minden esetben fontos, hogy az egyes változatok, egyes döntési lépések visszavonhatók, visszaszerezhetők legyenek, hiszen a fejlesztés olyan irányt vehet, amelynél a manuális visszaforgatás már lehetetlen. A verziókezelő rendszerek, ezen belül is a GIT pontosan ebben tud minket segíteni. Elkészült programjainkat, weboldalainkat pedig publikálni is szeretnénk, ennek lehetőségeit is sorra vesszük.


6. nosql adatbázisok és azok kezelése

Nincs weboldal tartalom nélkül. A weboldalunk lehet bármennyire is szép és okos, azonban, ha nincs rajta tartalom, sem felhasználásban, sem pedig üzemeltetésben nem lesz hosszútávon profitábilis. A modul keretében megtanuljuk a NoSQL rendszereket felhasználni, hogy képesek legyünk nagy mennyiségű adatot kis energiabefektetéssel kereshetően megjeleníteni a felhasználónak.

7. node.JS

Az Angular teljes felhasználásához viszont fontosak a modulok, melyeket előre be kell töltetni és szerver oldalon az NPM (Node Package Manager) segítségével kell konfigurálni. Az NPM használata mellett pedig alapszinten betekintünk a Node.JS kezelésébe is.

8. OAUTH használata

A felhasználók azonosítása minden esetben egy fontos folyamat különböző üzleti célok eléréséhez. Azonban a beléptetés és a munkamenet kezelése minden esetben komoly védelmi intézkedéseket és biztonsági kockázatokat rejtett magában. A nyolcadik modul keretében megismerkedünk az OAUTH nyílt engedélyeztetési szabvánnyal, hogy ezt korszerűen más rendszerekkel összehangolva is képesek legyünk kialakítani.

9. Unit tesztelés

Miután a frontend webprogramozásba beletanultunk, láthatjuk, hogy lehetőségeink tárháza végtelen. Azonban a végtelen lehetőség végtelen programkódot, ez utóbbi pedig végtelen hibát eredményezhet, melyeket a lehető leghatékonyabban kell kiszűrnünk. Bár hibátlan program nem létezik, de megfelelően tesztelt igen! Ebben a modulban részletesen tanulunk az egységtesztek, avagy unit tesztek megírásáról és futtatásáról.

Betölthető munkakörök

A hazai informatikai munkaerőpiacon sok ezer új állás tölthető be fejlesztőként. A programozók közül a frontend fejlesztők az egyik legkeresettebbek, hiszen minden alkalmazás, ami rendelkezik grafikus felhasználói felülettel, az ő munkájukat dicséri. Természetesen a JavaScript nyelv és keretrendszerek/könyvtárak ismeretével lehetőség van továbbfejlődni akár szerveroldali-, mobil- vagy asztali alkalmazások fejlesztésének irányába is. Mivel a JavaScript az elmúlt 25 évben a kliensoldali alkalmazások elsődleges nyelve, így az eddig elkészített alkalmazásokat több tíz évig még folyamatosan életben kell tartani, így a JavaScript nyelv kiszorítása a következő években egyáltalán nem várható, sőt a nyelv évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ezenkívül a fogyatékkal élők számára akadálymentesen használható alkalmazások készítése is a feladatuk. A szoftverek minőségét folyamatosan biztosítani kell, hiszen a hibásan üzembe állított szoftverek mérhető károkat képesek okozni. Így feladatuk nem csak új rendszerek fejlesztése, hanem már meglévők frissítése, a mai modern kor elvárásainak, újabb szabványainak, és a változó jogszabályoknak megfelelővé tétele

Vizsgatevékenységek

A képzés sikeres teljesítését követően független akkreditált vizsgaközpontnál államilag elismert bizonyítvány szerezhető.

A vizsgára bocsátás feltétele: a szakmai képzés követelményeinek igazolásáról a képző intézmény által, a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben kiállított tanúsítvány.

A Debreceni Regionális Független Vizsgaközponttal együttműködve bonyolítjuk le a Junior frontend fejlesztő képesítő vizsgát. A vizsgadíj összege 70.000 Ft, amelyet a vizsgázóknak a vizsgaközpontnak kell átutalniuk. Fontos megjegyezni, hogy a képzés díja nem tartalmazza ezt az összeget.

A vizsgafolyamat további részleteivel kapcsolatban keresd oktatásszerveződet!

Írásbeli vizsga
A vizsgatevékenység megnevezése: Frontend fejlesztési ismeretek

A vizsgatevékenység, vagy részeinek leírása:
Az írásbeli vizsga kérdéseit a következők szerint kell összeállítani:
- Kérdések: 40 db feleletválasztásos tesztkérdés
- A kérdések témaköre: A frontend fejlesztési ismeretek
- A feleletválasztásos tesztkérdéseket úgy kell kialakítani, hogy egyetlen helyes válaszlehetőség legyen lehetséges.
A vizsgatevékenység végrehajtására rendelkezésre álló időtartam: 90 perc
A vizsgatevékenység aránya a teljes képesítő vizsgán belül: 50%

A vizsgatevékenység értékelésének szempontjai:
Az írásbeli vizsgát a következők szerint kell értékelni: Maximálisan elérhető pontszám/százalék: 100 pont/100%
- 40 db tesztkérdés a frontend fejlesztési ismeretekből - (40 x 2,5 pont) 100%
Egyéb értékelési szempontok az írásbeli vizsgaértékeléssel kapcsolatban:
- A helyes válasz 2,5 pontot ér, a helytelen válasz 0 pontot ér.
- A rossz válasz megjelöléséért pontlevonás nem jár.

A vizsgatevékenység akkor eredményes, ha a vizsgázó a megszerezhető összes pontszám legalább 51%-át elérte.

Projektfeladat
A vizsgatevékenység megnevezése: Frontend programozási feladatok

A vizsgatevékenység, vagy részeinek leírása: A gyakorlati vizsga hat különböző programozási feladatból áll. A feladatokhoz automatikus tesztesetek tartoznak. A feladatot úgy kell megoldani, hogy a tesztesetek sikeresen lefussanak. A feladatok a következő témakörök ismeretét mérik fel:
- HTML, CSS, SCSS, Bootstrap vagy ennek megfelelő CSS keretrendszer
- A JavaScript programozási nyelv
- Programozási paradigmák
- Clean Coding
- Az Angular vagy ennek megfelelő JavaScript keretrendszer
- FireBase vagy ennek megfelelő Hosting szolgáltató
A vizsgázó a feladatokat szöveges formátumban, verziókövető rendszeren keresztül kapja meg. A feladatleírás tartalmazza a feladat szöveges leírását, a projekt vázát, valamint az automata teszteseteket. A vizsgázó feladata a szöveges leírás megértése, a tesztesetek értelmezése. Ezek alapján meg kell terveznie a megoldást. A tervezés során meg kell határoznia a megoldást biztosító modulokat. A tervezés után implementálnia kell a megoldást a megfelelő fejlesztőeszközben. Meg kell nyitnia a projekt vázát, melyben a tesztesetek nem fognak lefordulni. A vizsgázónak létre kell hoznia a megtervezett modulokat, mely után a projekt lefordítható, de funkcionálisan nem működőképes, azaz a tesztesetek már lefutnak, de hibát adnak. Ez után úgy kell implementálnia a hiányzó részeket, hogy mind a leírásnak, mind a teszteseteknek megfeleljenek, azaz a tesztesetek lefuttatása sikeres legyen. A munkája során figyelnie kell a programozási paradigmák betartására, valamint a clean code elvekre, azaz olvasható és karbantartható kód kell írnia. A forráskódot ellenőrizni kell a kódolási konvenciók alapján. Az alkalmazást le kell buildelni. Amennyiben a vizsgázó elkészült a munkájával, azt verziókövető rendszeren kell beadnia.

A vizsgatevékenység végrehajtására rendelkezésre álló időtartam: 180 perc
A vizsgatevékenység aránya a teljes képesítő vizsgán belül: 50%

A vizsgatevékenység értékelésének szempontjai: A hat vizsgafeladatot egymástól függetlenül kell értékelni. Mindegyik feladatra maximum tizenöt vagy húsz pont adható, úgy, hogy a hat vizsgafeladat összesen 100 pontot (100%) érjen. A teszteset lefuttatása automatizálható. Mindegyik feladathoz több automatikus teszteset tartozik.
Egy feladatra 0 pontot ér, ha le sem fordul az adott projekt. Tovább 0 pontot ér, ha a lefordul, de egy teszteset sem fut le sikeresen. 0 pontot ér, ha a forráskód olvashatatlan, nem felel meg a konvencióknak, nem követi a clean code alapelveket. 0 pont adandó, ha kielégíti a teszteseteket, de a szöveges követelményeknek nem felel meg.
Pontokat a további működési funkciók megfelelősségének arányában kell adni a vizsgafeladatra:
- 5 pont: az adott projekt lefordul, egy teszteset sikeresen lefut, és az funkcionálisan is helyes. Azonban több teszteset nem fut le, és a kód is olvashatatlan.
- 10 pont: a projekt lefordul, a tesztesetek legtöbbje lefut, ezek nagyrészt funkcionálisan is helyesek, és a clean code elvek nagyrészt betartásra kerültek.
- 15 vagy 20 pont: ha a projekt lefordul, a tesztesetek lefutnak, funkcionálisan helyesek, és csak apróbb funkcionális vagy clean code hibák szerepelnek a megoldásban.

A vizsgatevékenység akkor eredményes, ha a vizsgázó a megszerezhető összes pontszám legalább 51 %-át elérte.

Junior Frontend Fejlesztő tanfolyam részletes tematika

1. Hálózatok, webszerkesztés és Bootstrap

Hálózatok alapjai

Hálózatok csoportosítása

 • Kiterjedés alapján
 • Topológia alapján
 • Kapcsolat típusa alapján

Hálózatok rétegződése

 • OSI (Open Systems Interconnection) modell megismerése
  • A 7 réteg áttekintése
  • A rétegek szerepe és a hálózat elméleti működése
  • A rendszer részletességéből adódó gyakorlati problémák
 • TCP/IP (Transaction Control Protocol / Internet Protocol) modell megismerése
  • A 4 réteg áttekintése
  • Az OSI rétegek átvezetése TCP/IP modellbe

Ismerkedés különböző szerkesztőeszközökkel

 • Netbeans, JetBrains WebStorm
 • Az egyes eszközök összehasonlítása, kinézeti elemzése

HTML (Hyper Text Markup Language) leírónyelv megismerése

 • HTML áttekintése, fejlődése
 • HTML leírónyelv alapjai
 • HTML dokumentum részei
 • HTML tag-jei és attribútumai
 • HTML gyakorlati feladatok megoldása
 • HTML szerkezeti felépítésének megismerése
 • Szövegközi elemek (inline) viselkedése
 • Blokkosított elemek (block) viselkedése
 • Címek, listák, bekezdések
 • Képek kezelése
 • Hivatkozások, horgonyok

HTML szerkezeti elemei

 • Táblázatok létrehozása
 • Táblázat javallat és ellenjavallatok
 • Beágyazott táblázatok
 • Gyakorlati felhasználások
 • Felépítési szabályok

CSS (Cascading Style Sheet)

 • Elemi doboz modell felépítése
 • CSS elhelyezése (külön fájl, HTML head, style attribútum)
 • CSS elhelyezésének javallatai
 • Tag, Id, Class kiválasztók (Selectors) működése
 • Microsite típusú oldalak felépítésének megkezdése:
  • Paper-prototype megtervezése elkészítése
  • HTML5 szemantikus tagoló elemek ismertetése
  • Az elkészített terv alapján a weboldal fő szerkezeti elemeinek elkészítése
  • Microsite típusú weboldal tartalmi elemeinek megszerkesztése
 • Szövegformázások
 • Díszítések stílussal
 • Saját betűkészlet alkalmazása, Google Fonts implementálása
 • CSS stíluselemek használatával a végleges kinézet kialakítása
 • Microsite publikálása tárhelyre (FTP kezelés)
 • Validálás (HTML, CSS)

HTML 5 megismerése

 • HTML 5 újdonságai, lehetőségei
 • HTML 5 támogatottsága különböző böngészőkben
 • HTML struktúra kialakítása (fejléc, menü, képváltó, tartalom, lábléc)
 • Fő blokkelemek kialakítása
 • Menü kialakítása (inline-block elemek)
 • Legördülő menü kialakításának elve

A JavaScript és jQuery kliensoldali programozásinyelvek alapjainak megismerése

 • JavaScript és jQuery alapok és ismertetés
 • JavaScript és jQuery használata, működése
 • Egyszerűbb JavaScript és jQuery műveletek (színezés, mozgatás és interakció a CSS -sel)
 • jQuery carousel képváltó kiválasztása és beépítése weboldalba

Weboldalak helyes kialakítása, SEO (Search Engine Optimization)

 • Keresőmotorok működése manapság
 • Keresőmotorbarát weboldal szerkezet
 • Google webmester eszközök
 • Közösségi oldalak ereje
 • Feketekalap veszélyek áttekintése

Komplex statikus weboldal kép váltójának elkészítése

 • jQuery alapú szabadon felhasználható képváltó lehetőségek
 • Camera slider ismertetése
 • Camera slider telepítése és funkciói
 • Képváltó beépítésének buktatói (minőség, informativitás, méret)
 • könnyen beépíthető CSS animációk (animate.css, hover.css)

Komplex statikus weboldal – aloldalak

 • Aloldalak típusai
 • Aloldalak (mutációk) elkészítése a főoldal felhasználásával
 • Multimédia elemek beillesztése aloldalakba:
 • Google Maps, Facebook közösségi elemek, YouTube video beágyazása (IFRAME működése)
 • saját hang vagy video beágyazása
 • könnyen beépíthető jQuery alapú eszközök (fitvidjs.com, datatables.net)

Reszponzív oldalak kialakítása

 • Reszponzív weboldalak kialakításának elve
 • Weboldal megjelenési helyének kiválasztása media-query használatával
 • Felépítés:
  • Single Column
  • Split Screen
  • Aszimmetrikus Layout
  • Grid
  • Masonry Layout
  • Magazine
  • Boxes
  • Fixed Sidebar
  • Featured Image
  • F-shape Layout
  • Z-shape Layout

Bootstrap

 • Mi ez és mire használjuk?
 • Reszponzív weboldal keret elkészítése
 • Színek
 • Szöveg formázása
 • Grid System
 • Komponensek:
 • Card
 • Alert
 • Button
 • Collapse és Accordion
 • Modal
 • Menük:
 • Egyszerű reszponzív menü
 • Morzsamenü
 • Sticky menü
 • Offcanvas Menu
 • Scrollspy
 • Alpha Slider Carousel
 • Whitebox Gallery
 • Mikroeffektek (Fade in overlay, Hover zoom, stb.)

BootstrapZero ismertetése, felépítése

 • Használatának főbb előnyei

2. Programozási logika és Clean Code

Programozás történelme

Programnyelv generációk

Programnyelv fogalma, csoportosíthatósága

Strukturált programozás alapfogalmai

 • Adatok tárolása programban
 • Adatszerkezetek
  • Adatszerkezetek csoportosítása
 • Típusok
  • Típus fogalma
  • Programozási nyelvek típusossága
  • Alapvető adattípusok
 • Vezérlési szerkezetek
  • Elágazások
  • Ciklusok

Algoritmusok fogalma / felhasználása

 • Alapvető algoritmusok áttanulmányozása

Programozási technikák / paradigmák

 • Procedurális programozás alapjai
  • Alprogramok és azok feladata
  • A felépítés logikája, szabályai
 • Objektum-orientált programozás alapjai
  • Osztályok, objektumok és azok feladata
  • A felépítés logikája, szabályai
 • Prototípus-oreintált programozás alapjai
  • Prototípusok felépítése
  • Objektum-orientáció és prototípus-orientáció összehasonlítása

Clean Code elvek

 • Mik ezek az elvek és mire jók?
 • Kód kinézet
  • Elegáns kinézet
  • Hatékonyság előtérbe helyezése
  • Egyszerűség preferálása
 • Elnevezési szabályok.
  • Olvashatóság és magyarázatok
 • Fejlesztési irányelvek.
  • Duplikációk kerülése

3. Natív JavaScript

Ismerkedés a JavaScripttel

 • JavaScript története
 • JavaScript verziói
 • JavaScript futtatása
 • JavaScript konzol

Nyelvi alapok

 • Változók, operátorok, adattípusok és logikai műveletek

Tömbök és vezérlési szerkezetek

 • Tömb, halmaz, map
 • Ciklusok, elágazások

Alprogramok

 • Létrehozása, meghívása, visszatérési értékei
 • Visszahívás (CallBack)
 • Iterációk (Recursion)

Objektumok és Prototípusok

 • Objektumkifejezések
 • Objektumok készítése
 • Beágyazott elemek
 • Névterek
 • Tulajdonságok felvétele és eltávolítása

A DOM (Document Object Model) kezelése

 • HTML illesztése a DOM-ba
 • DOM attribútumai és tulajdonságai

Események

 • Eseményfigyelők
 • Típusai

Űrlapok

 • Kezelése, validációja

Tesztelés és hibakeresés

 • Hibák kiszűrése, futásképesség biztosítása, hibák értelmezése

A funkciókról bővebben

 • Funkciótulajdonságok és metódusok
 • IIF
 • Újraírható funkció
 • Funkcionális programozás megjelenése
 • Generátorok és Promise

AJAX

 • Mire használjuk?
 • Fetch API

4. Angular

Mi is az Angular

 • Angular és egyéb Frameworkok közti különbségek
 • Angular előnyei
 • DOM (Document Object Model) elemek kezelése

Első lépések

 • Telepítés, konfigurálás
 • Moduljai
 • Angular keretrendszer és a TypeScript

Angular alapjai, avagy TypeScript megismerése

 • Programozás és típusok a TypeScriptben
 • Alaptípusok és funkciók
 • Modulok és névterek
 • Összetett típusok
 • Osztályok és interfészek
 • Dekorátorok és webszervizek

Ismerkedés az Angularral

 • Modul szintaktika
 • Modulok anatómiája
 • Függőségi injekciók (Dependency Injection)
 • HTTPClient alkalmazása
 • Szervizek készítése és felhasználása
 • Komponensek
 • Adatkötések
 • Pipe adattranszformációk
 • Direktívák
 • Angular programok életciklusa
 • Routing megvalósítása
 • Formok kezelése

5. Verziókezelés (GIT) és publikálás

Verziókezelés lényege, alapjai

Verziókezelő rendszerek típusai, működése

A Git verziókezelő megismerése

 • Felépítése
 • Parancssoros vezérlése (Git Bash)
 • lehetséges GUI kiegészítések (pl.: Git GUI stb.)
 • Beépülő modulok IDE-khez (pl.: Visual Studio Git Extension stb.)

Git alapú verziókezelő rendszerek és szerverek megismerése

 • GitHub
  • Felhasználása, működése
 • Atlassian Bitbucket
  • Felhasználása, működése

Weboldalak publikálása

 • Publikálás helyének kiválasztása
 • Szerver választás, kapacitás, futtatókörnyezetek, adatbázis kompatibilitás jegyében
 • Domain regisztrációja
  • TLD kiválasztása
  • Regisztrációs folyamat
 • Adatok szerveren való elhelyezése
  • Különböző protokollok használata: FTP, FTPS, SCP, SFTP stb.
 • Konfigurációs beállítások
 • Biztonsági beállítások

6. NoSQL adatbázisok és azok kezelése

Mik azok a NoSQL rendszerek

 • Adatbázisok történeti bevezetése
 • Az adatbázisszemlélet áttekintése
 • A relációs adatmodell és a NoSQL rendszerek összehasonlítása
 • A Big Data és annak feldolgozásának hátterének alapszintű megismerése

Felhasználási logika

 • A NoSQL rendszerek felhasználási területei
 • Az adatok új feldolgozási logikája

A NoSQL adatbázisok háttérlogikája

 • Kulcs-érték alapú tárolás
 • Szűrési mechanizmusok
 • Adathalmazok feldolgozása

A FireBase felhő alapú NoSQL rendszer megismerése

 • Felhő alapú NoSQL rendszer megismerése
 • Belső adatszerkezetek felépítése
 • Hierarchikus felépítmények megismerése
 • Bejárási, keresési lehetőségek

Gyakorlati alkalmazások

Implementáció Angular programba

7. Node.JS

Mi is a Node.JS

 • Mi a Node.JS
 • Node.JS előnyei
 • A Node.js a modern webfejlesztésben

Node Core

 • Mi is az a Node Core?
 • Telepítés és ajánlott beállítások
 • Node indítása
 • Node modulok a require és a module.exports
 • Rendszermodulok
 • Eseménykioldók
 • HTTP kliens core http-vel
 • HTTP szerver core http-vel

NPM (Node Package Manager)

 • Mi az NPM
 • Csomagok lokális telepítése
 • Függőségek hozzáadása a package.json -höz
 • Csomagok telepítése globálisan
 • Csomagok frissítése

Web szerver készítése

 • http requestek kezelése
 • Küldési requestek

8. OAUTH használata

OAuth bevezetése

 • Fejlődése az első változattól, a 2.0-ig
 • API alapú beléptetési modell áttekintése

OAuth protkoll áttektintése

OAuth Tokenek

 • Mi az a token?
 • Tokenek felépítése, feladata

Rendszer rétegződések védelme

 • Különböző biztonsági szintek felhasználása, beállítása

Kliens típusok

 • Natív alkalmazások
 • Webes alkalmazások

Biztonsági kérdések és beállítások

9. Unit tesztelés

Mi is az a unit-, vagy egységteszt?

 • Mik azok az egységek?
 • Mit és miért kell tesztelni?
 • A tesztelés szerepe a szoftverfejlesztésben

A fekete doboz (Black Box) tesztek jellemzői

 • Összehasonlítás a fehér dobozos (White Box) teszteléssel

Egységteszt rendszerek megismerése

 • MochaJS megismerése

Hogyan írjunk egységtesztet?

 • Natív módon
 • Keretrendszer alapon

Eredmények kiértékelése

Dokumentáció

A Junior front-end fejlesztő, - a SEO szempontokat betartva - szabványos HTML kódokat ír, szemantikus elemeket használ. A gyakorlatban alkalmazza haladó CSS ismereteit. Responsive weboldalakat készít és a gyakorlatban alkalmazza a mobile-first szemléletmódokat. A stílusok hatékonyabb, gyorsabb megírásához CSS preprocesszort és CSS keretrendszert használ. JavaScript ismeretei felhasználásával kódolási konvenciókat és a tiszta kód elveket követve, egyszerűbb algoritmizálási feladatokat old meg. Alkalmazásokat fejleszt JavaScript keretrendszer/könyvtár segítségével, illetve unit teszteket ír és olvas munkája ellenőrzéséhez. Verziókövető rendszert használ a csoportos és/vagy egyéni projektjei során. Build eszközt használ a projekt elkészítése, összerakása során. Rutinszerűen használ egy integrált fejlesztőeszközt.

Miért gyere hozzánk

Résztvevői elégedettség mellett további 3 érv szól mellettünk

Rugalmas ügyfélszolgálat

Munkatársaink készséggel támogatnak, hogy a legjobb döntést hozhasd meg. Az igényeidre és céljaidra legmegfelelőbb képzést fogjuk csak javasolni számodra. Képzéseink között számos egymásra épülés segíti, hogy a kezdeti tudásodnak megfelelő lépcsőről indulva juss a csúcsra.

Napi tevékenység mellett is

Időpontjaink szervezésénél figyelembe vesszük, hogy képzéseink munka vagy iskolai tevékenység mellett is elvégezhetőek legyenek hétköznapi és hétvégi időbeosztás szerint. A tantermi képzések mellett az online szervezés is nagy segítségedre lehet, hogy megspórold az utazással járó időt és fáradtságot.

Prémium képzések neked

Gyakorlatorientált képzéseink keretében igyekszünk az optimális óraszámok mellett a maximumot nyújtani neked úgy, hogy pénztárcabarát legyen számodra. Részlefizetési konstrukciókkal, képzési hitel lehetőséggel és igénybe vehető kedvezményekkel támogatunk céljaid elérésében.

Tantermi képzés előnyei

A hagyományosan megszokott módon iskolánkban megtartott órákon vehetsz részt. A képzés ideje alatt személyesen tudsz kérdezni a képzésen résztvevő oktatótól. Ennek a képzési formának akkor van előnye számodra, ha jobban bízol a személyes előadás varázsában és a kölcsönös kommunikáció közvetlenebb formájában. Az oktatóterem atmoszférája jobban ráhangolhat az előadásra fókuszálni.

Online képzés előnyei

A tantermi képzésekkel ellentétben az oktatás online kapcsolat segítségével zajlik, de azonos módon valós időben. Tehát az online képzés keretében élő közvetítésben veszel részt, ahol lehetőséged van kérdezni az oktatótól. Nagy előnye ennek a képzési lehetőségnek, hogy megspórolhatod vele az időigényes közlekedést, illetve a saját otthonod kényelmét élvezheted az órák alatt.

Elmesélem, hogy miért jó nálunk tanulni

Türelmes, szakképzett oktatók

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a képzésen résztvevőink igényeit és a munkaerőpiac folyamatosan változó elvárásait. Ennek köszönhetően oktatóink számára is megadjuk a támogatást, hogy számodra is a legtöbbet nyújthassák.

Innovatív oktatás

A jelenlegi oktatási platformok komoly átalakuláson mentek át az elmúlt években. Büszkén kijelenthetjük, hogy mind a tantermi, mind az online oktatásban nyújtott minőségünk a legkorszerűbb szemléletek és igények mentén fejlődik.

Profi eszközök

Átadható tudásunk mellett a technikai eszközök használatában is megteszünk mindent, hogy profi minőséget biztosítsuk számodra és képzéseinken való részvételed problémamentes és élvezetes legyen.

Gyakori kérdések a tanfolyammal kapcsolatban

Meddig lehet jelentkezni az adott tanfolyami időpontra?

Az indulás előtt legkésőbb 1 héttel várjuk a jelentkezéseket. De ha sikerült eldöntened, hogy szeretnél részt venni a képzésen, akkor célszerű minél hamarabb leadni a jelentkezésed, mert előfordulhat, hogy betelik a csoport létszáma.

Van lehetőség részletfizetésre?

Természetesen van lehetőség részletfizetésre. A mértéke az időbeosztástól függ. 1 hónapnál hosszabb tanfolyamoknál havi kamatmentes részletfizetésre van lehetőség.

Hogyan kell fizetni a részleteket?

A havi részleteket minden hónap végig kell befizetni. Ezt megteheted az ügyfélszolgálatunkon készpénzben vagy bankkártyával, de ha szeretnéd, akkor választhatod az átutalást is.

Mi történik, ha nem tudok részt venni egy órán? Hogyan tudom pótolni?

Amennyiben van más futó tanfolyamunk, akkor ott pótolhatod, vagy az oktató elküldi mit vettek azon a napon, amikor nem voltál.

Kapunk-e jegyzetet, tankönyvet?

Elektronikusan letölthető jegyzeteket fogsz kapni. Ehhez a hozzáférést az első oktatási napon kapod meg. A jegyzetek díja benne van a képzés díjában.

Mennyire gyakorlatias a képzés?

Gyakorlatorientált képzéseket tartunk, így könnyen el tudod sajátítani az ismereteket. Otthoni gyakorlás is ajánlott.

Itt vagyunk

Az Árpád híd közelében vagyunk. Itt áll meg a 3-as metró, az 1-es villamos, illetve az alábbi buszok is: 26-os, 32-es, 34-es, 106-os. Az utcán parkolásra is van lehetőség, melynek a díja 450 Ft/óra.