Bár manapság már sokféle módja létezik a mobilalkalmazás-fejlesztésnek, az alábbiakban részletesen megmutatjuk, miért a Xamarin az egyik legjobb technológia ezen a területen.
Az első és legfontosabb: Xamarinnal egy nyelven tudunk fejleszteni iOS, Android és Windows platformra!

A világ fejlesztőinek véleménye a mai napig megoszlik arról, melyik megoldás a legjobb a mobilfejlesztésben. Talán nincs is egyértelmű válasz erre a kérdésre, sok az érv pro és kontra, valamint a megoldandó feladat is befolyásoló tényező lehet.
Ha azonban fejlesztőként .NET-ben szeretnél kódolni, akkor a Xamarin alapvetően biztosít minden olyan eszközt, amely segítségével ez egy nyelven megoldható. Tehát mi is a Xamarin? Egy C#-ra épülő keretrendszer, platformokon átívelő mobilalkalmazások fejlesztéséhez.
A Xamarin révén natív megjelenésű és hangulatú alkalmazást fejleszthetünk. Egy C# kódbázist írunk, amely hozzáfér a natív SDK összes szolgáltatásához.

Cross-Platform

Mobil, táblagép és asztali alkalmazásokhoz a Xamarin platformok közötti fejlesztési megoldást kínál.
A mobilalkalmazások létrehozása (írása és tesztelése), valamint az app store-ba történő beküldés akár egyszerű is lehet.
Amikor gondolkodunk az Android és iOS alkalmazások felépítéséről, sokan úgy vélik, hogy az anyanyelv, a Objective C, a Swift, Java és Kotlin az egyetlen választás. A Xamarin lehetővé teszi számunkra, hogy C# nyelven kódoljunk, amely számos platformon működik, ideértve az iOS-t, a Windows-ot és az Android-ot is.
A Xamarin egyesíti a natív platformok képességeit, és számos sajátos tulajdonsággal rendelkezik, amelyek a következők:

 1. Teljes kötés az SDK-khoz: A Xamarin tartalmazza a teljes SDK kötést mind Android, mind iOS rendszeren. A Xamarin típus ellenőrzést biztosít a fejlesztés során. Ez csökkenti a futás idejű hibákat és a jobb minőségű alkalmazásokat.
 2. Objective-C, Java, C és C ++ interop: A Xamarin lehetőséget kínál az Objective-C, Java, C és C++ könyvtárak közvetlen meghívására. Ezzel biztosítva a harmadik fél által létrehozott kódok széles skálájának használatát. Ezzel kihasználhatjuk a meglévő iOS és Android könyvtárakat, amelyek Objective-C, Java vagy C / C++ nyelven vannak írva. Ezenkívül a Xamarin kötéseket is biztosít, amelyek lehetővé teszik a natív Objective-C és a Java könyvtárak hatékony csatolását, deklaratív szintaxis használatával.
 3. Modern felépítés: A Xamarin alkalmazások C# nyelven íródnak. A C# egy modern nyelv, amely jelentős fejlesztéseket tartalmaz. Ez a következőkből áll: * Dinamikus nyelvi szolgáltatások, Funkcionális lehetőségek, mint például * Lambda, * LINQ, Párhuzamos programozási funkciók, * Generikusok, stb…
 4. Lenyűgöző alaposztályok: A Xamarin alkalmazások a .NET BCL-t használják. Osztályok kiterjedt gyűjteménye, amelyek átfogó és korszerűsített funkciókkal rendelkeznek, mint például az erőteljes XML, adatbázis, sorosítás, karakterlánc, IO, hálózati támogatás és még sok más. A meglévő C# kódot össze lehet állítani egy alkalmazásban való felhasználásra, amely több ezer könyvtárhoz biztosít hozzáférést, és lehetővé teszi számunkra.
 5. Modern Integrált Fejlesztési Környezet (IDE): A Xamarin a Visual Studio rendszert használja Windows rendszeren, a Visual Studio for Mac rendszert a MacOS rendszeren és a XML-t. Ezek mind modern IDE-k. Ide tartoznak olyan szolgáltatások, mint a kód automatikus kitöltése, a kifinomult projekt és a megoldáskezelő rendszer, az átfogó projektsablon-könyvtár, az integrált forrásvezérlés és még sok egyéb
 6. Mobil platformok közötti támogatás: A Xamarin kifinomult platformközi támogatást kínál az iOS, az Android és a Windows három fő platformja számára. Az alkalmazás úgy írható, hogy a kódunk akár 90% -át megosszák. A mobil könyvtár egységes API-t kínálnak a megosztott erőforrások eléréséhez mindhárom platformon, mivel csökkenti mind a fejlesztési költségeket, mind pedig a mobil fejlesztők piacra dobásának idejét.

Mi alapvetően a Xamarin?
A Xamarin két kereskedelmi terméket kínál: Xamarin.Android, és a Xamarin.iOS. Mindkettő a Mono-ra épül, a .NET-keretrendszer nyílt forrású verziójára, amely a közzétett .NET ECMA szabványon alapul. A MONO majdnem olyan hosszú, mint maga a .NET keretrendszer, és minden elképzelhető platformon fut, beleértve Linuxot, Unixot, FreeBSD-t és macOS-t.

A Xamarin teljes egészében átalakította az Android és iOS SDK-kat C# -ra, hogy fejlesztést megkönnyítse. Könnyen használhatjuk ugyanazt a kódbázist minden platformon, anélkül, hogy erre extra időt kellene szánnunk megírva a kódokat több különböző nyelvel. A felhasználói felület változatlan marad. A Xamarin külön-külön épül fel mind a platformon, majd azt a megosztott kódbázisnak kell határolnia. A felhasználói felület létrehozásának két módja van. Az első az eredeti natív módszer használata a felhasználói felület létrehozásához. Egy másik lehetőség a Xamarin.Forms használata. Ez felhasználható arra, hogy egyszerre hozza létre a különféle platformok felhasználói felületét, és 100% -os kódmegosztással rendelkezik, ha a natív felhasználói felület technológián keresztül választják meg. Az összes felhasználói felület befejezése után a legnagyobb kihívást jelentő szakasz a felhasználói felület és a kódbázis összekapcsolása. Ez a kapcsolat újra megvalósítható a két kódmegosztási megközelítéssel, amelyek a megosztott projekt és a PCL.

Xamarin előnyei

 1. Gyors alkalmazásfejlesztési ciklus: A Xamarin alkalmazásfejlesztés legfontosabb része az, hogy az újra felhasználható kódot tartalmazza, amelynek 90% -a újrahasznosítható különböző alkalmazások fejlesztésére. A kódolás a C# nyelven és .Net könyvtárakon alapul. Mivel a fejlesztők az eredeti Xamarin-kódok nagy részét újra felhasználhatják alkalmazások létrehozására különböző platformon keresztül. A különböző operációs rendszerek közötti egyszerűsített kódmegosztásnak köszönhetően a fejlesztők rövidíthetik a termékfejlesztési életciklust.
 2. Natív megoldások: Bármilyen alkalmazásnál a legfontosabb a natív tervezés. Ekkor lép életbe Xamarin és annak egyedi megközelítése. A Xamarin fő előnye a natív felhasználói felület, a hozzáférés az adott eszköz jellemzőihez, és ami a legfontosabb, a natív teljesítmény. A kód megosztása a különböző platformok között könnyű feladat, amely elősegíti a fejlesztési életciklus lerövidítését.
 3. Megosztott alkalmazás logika: A natív felhasználói felületen kívül a Xamarin legerősebb tulajdonsága megosztott alkalmazás logikája, ami a leghatékonyabb és leginkább használható platformok közötti fejlesztési eszköz. Az UI-réteg alapját képező alkalmazáslogika, például a bemeneti hitelesítés, a webservice-hívások, az adatbázis-interakciók és a háttérfolyamatok integrációi egyszer vannak megírva C# -ban. A fejlesztők a kód 75% -át megoszthatják a különböző operációs rendszerek között. Időt takarít meg az alkalmazásokba történő felvételhez, és kevesebb esély van a hibákra.
 4. API integráció: A Xamarin ugyanazokat az API-kat és felhasználói felület-vezérlőket köti össze, amelyeket az iOS, az Android és a Mac alkalmazások létrehozásához használnak a megfelelő platformspecifikus nyelvükön. A Windows fejlesztéséhez a Xamarin a Microsoft Visual Studio segítségével Windows UWP projektet kínál. A kódot megosztják az iOS, az Android és a Windows között a Portable Class Library (PCL) és a megfelelő alkalmazás-architektúra használatával. A Xamarin esetében a támogatás mindig ott van. Ezek az egyedi kötési technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy támogatást nyújtsunk az új szolgáltatáshoz, mihelyt bekerülnek az eszköz operációs rendszerébe.

A Xamarin mára a mobil multiplatform alkalmazásfejlesztés koronázatlan királyává vált. Ezáltal a tanfolyamunkon Te is elsajátíthatod eme technológiának minden vívmányát, legyél kezdő, vagy fejlesztő! Ne feledd azonban, hogy C# alapok szükségesek a képzés elkezdéséhez.

 

 

Mobil fejlesztő tanfolyam időpontok

Jelenleg nincs meghirdetett időpont, de ide kattintva tudod jelezni felénk, hogy szívesen részt vennél ezen a képzésen.
480.000 Ft

Mobil fejlesztő tanfolyam alapadatai

A tanfolyam alapadatai

 • Képzés pontos megnevezése: Mobil fejlesztő tanfolyam
 • Tanfolyam díja: 480.000 Ft
 • Tanfolyam óraszáma: 240 óra
 • Tanfolyam helyszíne: 1139 Budapest, Frangepán utca 3.

A tanfolyam megkezdésének feltételei

 • Iskolai végzettség: nem feltétel
 • Szakmai végzettség: nem feltétel
 • Szükséges előismeretek: C# programozás;
  ajánljuk Visual C# tanfolyamunkat
Kártyás fizetési módok
Részletfizetés

A tanfolyam képzési díja fizethető egy összegben, két részletben vagy havi KAMATMENTES részletekben is.

Részletek

Kedvezményeink
 • RUANDER KLUB – kedvezmény – 10%
 • Álláskereső – kedvezmény – 10%
 • Csoportos kedvezmény – 15%
 • Diákkedvezmény – 10%
 • Kismama kedvezmény – 10%

Mobil fejlesztő tanfolyam címszavakban

Megismerkedünk a C# OOP hátterével, a többszálú programozással és olyan tervezési mintákkal, amelyeket a Xamarin is használ.
Bemutatjuk a Xamarin fejlesztési környezetét, megtanulod, hogyan kell beállítani egy Xamarin.iOS, Xamarin.Android és Xamarin.Forms alkalmazást. Megmutatjuk, hogyan tesztelheted le az alkalmazást mielőtt publikálnád, valamint hogyan készítheted el alkalmazásod az adott store-ban történő közzétételre.

Mire leszel képes?

A tanfolyamnak köszönhetően megismered:

A Xamarin minden vívmányát, így egy nyelven fejleszthetsz alkalmazásokat iOS, Android és Windows platformra.

Kinek ajánljuk?

Mobil fejlesztő tanfolyamunkat neked ajánljuk, ha:

 • C# /.NET fejlesztő vagy, aki érdeklődik a mobil alkalmazások fejlesztése iránt;
 • Junior fejlesztő/tanuló vagy, aki meg akarja ismerni a natív mobil alkalmazások fejlesztését a Xamarin platformon keresztül;
 • Webfejlesztő vagy, aki különböző szintű, egyéni vagy team projekteken dolgozik és ezekhez használna alkalmazásfejlesztést;
 • Minden olyan leendő fejlesztőnek, aki mobilalkalmazás fejlesztővé szeretne válni!

Mobil fejlesztő tanfolyam részletes tematika

Objektumorientált programozás alapfogalmai
 • Konstruktor, destruktor fogalma
 • Láthatósági szintek
 • Namespace fogalma
 • Objektumok (Object)
 • Osztályok, eljárások megvalósítása (Implementation of classes and Methods)
 • Tulajdonságok, Mezők használata (Use of Properties, and Fields)
Haladó objektumorientált programozás
 • Absztrakt osztályok (abstract classes)
 • Interfészek (interfaces)
 • Öröklődés (inheritance)
 • Eljárás túlterhelés (Method overload)
 • Általános típus (generikus osztály készítése)
Objektumorientált program készítése
 • Adatszerkezet megvalósítása
 • Saját osztály készítése
 • A két osztály kompatibilitásának biztosítása, interfészek megvalósítása
Saját események készítése
 • Delegáltak megismerése
  • Singlecast, Multicast
 • Event megismerése
 • Saját események felhasználási területei
DLL (Dynamic Link Library)
 • DLL készítése
 • Használata
 • Használatának előnyei
LINQ kifejezések használata
 • Megismerkedés a Lambda kifejezésekkel
 • Linq kifejezések futtatása Lambda kifejezések segítségével
 • XML nyelv alapjai
 • Linq to XML használatának megismerése
Tervezési minták
 • Létrehozási minták
 • Szerkezeti minták
 • Viselkedési minták

Többszálú programok alapjai

 • A többszálúsítás felhasználása
 • async-await használata Visual C#-ban

Android fejlesztés

 • Bevezetés a Google Android világába
 • Activityk és Intentek
 • List-view-k és adapterek
 • Recyclerview
 • Háttérben futó alkalmazások
 • Android alkalmazás publikálásának lehetőségei
 • Google Maps használata
  • Navigáció lehetőségek, pozíció meghatározás lehetőségei
 • Érintési műveletek kezelése
  • Gesztusok kezelése

iOS fejlesztés

 • Bevezetés az Apple iOS világába
 • Designer felület használata felülettervezésre
 • TableView használata, szerkesztése
 • Navigációs lehetőségek
 • Háttérben futó alkalmazások
 • iOS alkalmazás publikálásának lehetőségei
 • Térképek és navigáció
  • Térképek testreszabása.
 • Érintési és gesztus műveletek kezelése

Xamarin.Forms alapú fejlesztés

 • Bevezetés az Xamarin.Forms-os mobil alkalmazások világába
 • XAML (eXtensible Application Markup Language) leírónyelv megismerése, a felülettervezés lehetőségei.
 • MVVM modell megismerése
 • Erőforrások és stílusok
 • Adatkötések
 • ListView használata, testreszabása.

Crossplatform mobil alkalmazások fejlesztése

 • Bevezetés a keresztplatformos mobil alkalmazásfejlesztésbe
 • Keresztplatformos webszervizek
 • Adatkezelés mobilon
 • Xamarin.Insights használata
 • Alkalmazás publikálása
 • Haladó megoldások keresztplatformos alkalmazásoknál
 • Memória kezelési technikák

Enterprise szolgáltatások a mobilalkalmazásokban

 • Helyi adatok biztonságossá tétele
 • Bevezetés az OAUTH-ba
 • OAuth használata Xamarin.Auth segítségével
 • Adat cache és szinkronizáció

Mobilalkalmazások tesztelése

 • Tesztelési irányelvek
 • Xamarin Unit alkalmazása
 • Tesztfelhő fogalma és használata
 • Bevezetés a Clabash tesztbe

A tanfolyamokat indítani a fentebb kiírt tervezett időpontokban megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot későbbi kezdésre módosítjuk.

Miért gyere hozzánk

Elmesélem, hogy miért jó nálunk tanulni

 • Türelmes, szakképzett oktatók

  Nem csak az oktatásban nagy tapasztalattal rendelkező tanároktól tanulhatsz, de a szakmájukban kiváló szakemberek is, így naprakész tudással rendelkeznek az adott témakörökben.

 • Innovatív oktatás

  Sok iparágról elmondhatjuk, hogy gyorsan fejlődik, de a leggyorsabban az informatika. A Ruandernél ezért különös figyelmet fordítunk arra, hogy oktatóinktól a lehető legfrissebb, és legmagasabb minőségű tudást sajátíthasd el.

 • Profi eszközök

  Minden egyes tantermünkben modern eszközökkel találkozhatsz, amelyek teljes mértékig megfelelnek a kor követelményeinek. Továbbá a termek légkondicionáltak és minden tanulást segítő eszközzel felszereltek.

Gyakori kérdések a tanfolyammal kapcsolatban

 • Meddig lehet jelentkezni az adott tanfolyami időpontra?

  Az indulás előtt legkésőbb 1 héttel várjuk a jelentkezéseket. De ha sikerült eldöntened, hogy szeretnél részt venni a képzésen, akkor célszerű minél hamarabb leadni a jelentkezésed, mert előfordulhat, hogy betelik a csoport létszáma.

 • Mi történik, ha nem tudok részt venni egy órán? Hogyan tudom pótolni?

  Amennyiben van más futó tanfolyamunk, akkor ott pótolhatod, vagy az oktató elküldi mit vettek azon a napon, amikor nem voltál.

 • Van lehetőség részletfizetésre?

  Természetesen van lehetőség részletfizetésre. A mértéke az időbeosztástól függ. 1 hónapnál hosszabb tanfolyamoknál havi kamatmentes részletfizetésre van lehetőség.

 • Kapunk-e jegyzetet, tankönyvet?

  Elektronikusan letölthető jegyzeteket fogsz kapni. Ehhez a hozzáférést az első oktatási napon kapod meg. A jegyzetek díja benne van a képzés díjában.

 • Hogyan kell fizetni a részleteket?

  A havi részleteket minden hónap végig kell befizetni. Ezt megteheted az ügyfélszolgálatunkon készpénzben vagy bankkártyával, de ha szeretnéd, akkor választhatod az átutalást is.

 • Mennyire gyakorlatias a képzés?

  Gyakorlatorientált képzéseket tartunk, így könnyen el tudod sajátítani az ismereteket. Otthoni gyakorlás is ajánlott.

Itt vagyunk

Az Árpád-híd közelében vagyunk. Itt áll meg a 3-as metró, az 1-es villamos, illetve az alábbi buszok is: 26-os, 32-es, 34-es, 106-os. Az utcán parkolásra is van lehetőség, melynek a díja 265 Ft/óra.

Tanfolyam helyszíne

 • Címünk
  1139 Budapest,
  Frangepán utca 3. (1. emelet)

Ügyfélszolgálat

 • Ügyfélfogadás, beiratkozás
  H-P: 09:00-16:00

Elérhetőségeink